miercuri, aprilie 17 2024
Nu mai puțin de 12 alergători români, vor lua startul pe 31 august la proba de 171 de km de alergare montană din cadrul Ultra Trail du Mont Blanc, UTMB, unul dintre cele mai dificile concursuri de trail running, al cărui traseu înconjoară întregul masiv Mont Blanc, parcurgând un traseu cu 10.300m diferență de nivel.

Printre ei se numără și Claudiu Belețoiu care, cu această ocazie, va susține un proiect umanitar destinat organizației Hospice Casa Speranței, respectiv strîngerea de fonduri pentru un nou centru socio-medical la Adunații Copăceni, centru dedicat exclusiv copiilor care suferă de boli cu prognostic de viață limitat.

Foto: Andrei Zafiu

În București și împrejurimile Capitalei trăiesc peste 5.000 de copii cu un astfel de diagnostic. Peste 8.000 de părinţi sunt implicaţi în îngrijirea acestor copii bolnavi, dar nu beneficiază de o susținere adecvată, medicală, socială sau psihologică, se arată într-un comunicat de presă.

Experiența negativă pe care a avut-o cu o spitalizare în primii ani de viață l-a determinat pe Claudiu Belețoiu să sprijine acest proiect.

“La vârsta de 7 ani am suferit un accident în urma căruia doctorii au decis să îmi fie amputat brațul drept. M-am bucurat însă de o salvare miraculoasă și de continuarea unei vieți normale, motiv pentru care am ales să ajut alți copii bolnavi, care merită să se bucure de cei mai frumoși ani din viață. Am încredere în serviciile oferite de HOSPICE și în diferența pe care o va face noul centru de la dunații Copăceni pentru copiii beneficiari”, precizează Claudiu Belețoiu, voluntar al organizației din aprilie 2018.

El a ales să își promoveze campania cu ajutorul platformei de fundraising online Galantom, pagina dedicată cauzei putând fi accesată la acest link: http://hospice.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=6243

Comments

comments

Previous

”Maratonul este o probă a încercării supreme”

Next

Eficiența în alergare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also