Info general

În fugă. O autobiografie

Faima lui de tâmpit este egală cu cea de campion. Dar alergarea a reușit să îl salveze.

roInformația de față pare să nu aibă legătură directă cu alergarea. Asta pentru că ne propunem să semnalăm apariția în limba română a volumului ”În fugă”, o autobiografie a jucătorului de snooker Ronnie O’Sullivan.

Supranumit ”Racheta” datorită vitezei de execuţie şi a rapidităţii cu care gândeşte loviturile și ”Magicianul” datorită jocului spectaculos pe care-l practică la masa de snooker, O’Sullivan este de cinci ori campion mondial și câștigătorul unui număr impresionant de trofee și competiții de snooker.

Bun, bun, dar unde e legătura cu alergarea?

O spune chiar O’Sullivan, care în acest volum povestește resorturile care l-au ținut în viață în a doua parte a carierei sale. ”În prima parte a acestei cariere, prietenii mei au fost alcoolul, drogurile și Prozacul; oricât de nebunește sună asta. De data asta, mai puțin excepțional, alergatul a fost ceea ce m-a ținut deasupra nebuniei.

(…) Dacă nu m-aș fi apucat de alergări, probabil că aș fi abandonat de mult și snookerul. Alergatul a devenit religia și crezul meu și metoda prin care reușesc să-mi păstrez calmul. Alergatul poate fi dureros și îngrozitor de solicitant fizic, dar este probabil punctul cel mai apropiat de o eliberare spirituală şi accesibil mie. Vreau să împărtășesc frenezia alergatului cu toată lumea – cei ce aveți deja acest virus, vă veți regăsi, sper, în cartea mea și – cine știe? – poate chiar veți descoperi aici vreun sfat util vouă. Iar pe ceilalți poate reușesc să-i conving să iasă afară la aer curat, pentru o doză de serotonină”, se arată în prezentarea cărții.

Volumul ”În fugă. Autobiografia” a apărut la Editura Publica.

Comments

comments

>
Previous post

Concurs. Isoton Energie Drink Aktiv3

Next post

Încep Europenele!

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *