duminică, februarie 25 2024

A rămas mai puțin de o lună până la Iorgovanu Night Run, primul semi-maraton nocturn ce se va desfășura pe un traseu montan în România. Pe 18 august, echipa Clubului Alpin Valea Jiului (CAVJ) te așteaptă la o competiție cu nivel ridicat de adrenalină.


Traseul are 15 km lungime, cu o diferență de nivel de peste 800 de metri, altitudinea plecând de la 1190 m, la punctul de start/finiș și ajungând la 2014 m, la cel mai înalt nivel al traseului. Terenul pe care se aleargă înseamnă în proporţie de 80% cărări montane, asfalt, porţiuni de pădure, gol alpin, porţiuni de grohotiş, dintre care una cu un grad ridicat de risc dar care va fi asigurată cu o coardă fixă pentru trecere în siguranţă.

Ce presupune organizarea unei asemenea curse, dar mai ales cine sunt oamenii din spatele Clubului Alpin Valea Jiului? “Totul a plecat de la o mână de prieteni, în timp ne-am transformat într-un club montan și pe moment ceea ce facem e să împărțim experiențele și ideile noastre cu toată lumea. La fel s-a întâmplat și cu Oslea Hike and Ride Challenge unde totul a plecat de la turele de freeride, la fel se întâmplă acum și cu Iorgovanu Night Run, totul pornind de la turele de noapte din Retezat.

Chiar dacă ideile sunt îndrăznețe și poate uneori par chiar nebunești, înainte să pornim cu o astfel de competiție cerem consultanță din partea Salvamontului, visăm traseul ziua pentru că noaptea stăm mai mult pe el, practic nu lăsăm niciun detaliu la voia întâmplării. Important e că ne place ceea ce facem, punem suflet în toate activitățile și asta se vede”, spune Laurențiu Petreanu, vice-președinte CAVJ.

Vreți argumente suplimentare pentru a participa? Luați în calcul că punctul cel mai înalt al traseului competiției se află pe vârful Iorgovanu (2014 m), munte în ale cărui peșteri, spune legenda, trăia demult un balaur înfricoșător. Acesta o răpește într-o bună zi pe Ana, sora cea mică a viteazului Iorgovanu, iar drept pedeapsă eroul legendei îl omoară și îi cară leșul pe crestele munților. Urmele acestei întâmplări legendare pot fi văzute până și azi de cei care bat cărările acestor munți.

Parteneri: Primăria Uricani, SC Euroelectric S.R.L., Pensiunea Retezat, Isostar, Complex Cheile Buții, S.C. Rincris Inc S.R.L, Biofarm.

Comments

comments

Previous

Bucegi 7500. Șapte imagini

Next

Raiffeisen Runners 2012. Primul prag

2 comments

  1. No way! Dupa experienta de la 7500, unde „ce am construit ziua am distrus noaptea”, mi-am dat seama ca „noapte pe munte nu-i pentru mine”. Dar le tin pumnii celor care vor sa incearce asa ceva!

  2. Simon, intai de toate un mare Bravo pentru terminarea probei lungi de la Bucegi 7500. Apoi, pentru a nu mai avea probleme noaptea poate mai bine ar fi sa te antrenezi mai mult in astfel de conditii.
    Bafta in continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also