Info general

Joggobot. Pentru cei care au nevoie de motivație

E greu de spus care este principala sa funcție. Poate să fie un simplu însoțitor în timpul unor alergări mai lungi. Sau poate funcționa precum un antrenor care trage de tine pentru a îți îmbunătăți performanța. Ori poate fi precum un Big Brother adaptat, care pur și simplu urmărește ce faci.

Cert este că are un nume: Joggobot. Și este, în fapt, o mini-dronă modificată (aparat de zbor fără pilot, teleghidat) programată să te însoțească în timpul alergării, relatează Running Magazine.

Doi tineri australieni, Eberhard Gräther și Floyd Mueller, au inventat acest dispozitiv care are instalate mai multe camere video și un soft capabil să urmărească markerii portocaliu-albaștri de pe un tricou de alergare. Mini-drona poate zbura la o altitudine de circa un metru deasupra solului. Dacă te pierde din câmpul său vizual aterizează automat.

Cei doi tineri au declarat că au inventat Joggobot-ul pentru a răspunde la întrebarea: dacă și cum roboții ne pot ajuta în timpul antrenamentelor?

Un posibil răspuns se află în imaginile de mai jos.

Comments

comments

>
Previous post

Căldură mare, Gazelle!

Next post

Pe două sau pe patru picioare?

Alerg.ro

Alerg.ro

3 Comments

 1. adrian
  iunie 8, 2012 at 1:33 am

  Maaaaaamaaaaa, ce mistoooooo! Super-simpatic! Daca ar avea si niste boxe, sa strige „hai, hai, hai, Adriene, hai, ca te ajunge” ar fi perfect. Indemnurile pot fi setate prin telecomanda, de la „hai, bravo” spre „hai, ca ai de batut covoarele”, „hai, ca plange copilu’!” samd

 2. iunie 8, 2012 at 5:47 am

  Domnu’ Adrian, o sa vorbim sa ii puna si niste boxe. Numai sa va decideti asupra mesajului pe care doriti sa il transmita Joggobot-ul.

 3. adrian
  iunie 8, 2012 at 8:06 am

  Ideea este perfectibila, ca orice idee. Cred ca daca ar avea un suport pentru o cutie sau un pa’ar de bere ar fi si mai interesanta. Mai ales daca zboara inaintea mea, pe principiul fanului legat inaintea ochilor magarusului.
  Ma rog, diminutivul „magarus” se aplica pana la o anumita varsta

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *