vineri, iulie 19 2024

E greu de spus care este principala sa funcție. Poate să fie un simplu însoțitor în timpul unor alergări mai lungi. Sau poate funcționa precum un antrenor care trage de tine pentru a îți îmbunătăți performanța. Ori poate fi precum un Big Brother adaptat, care pur și simplu urmărește ce faci.

Cert este că are un nume: Joggobot. Și este, în fapt, o mini-dronă modificată (aparat de zbor fără pilot, teleghidat) programată să te însoțească în timpul alergării, relatează Running Magazine.

Doi tineri australieni, Eberhard Gräther și Floyd Mueller, au inventat acest dispozitiv care are instalate mai multe camere video și un soft capabil să urmărească markerii portocaliu-albaștri de pe un tricou de alergare. Mini-drona poate zbura la o altitudine de circa un metru deasupra solului. Dacă te pierde din câmpul său vizual aterizează automat.

Cei doi tineri au declarat că au inventat Joggobot-ul pentru a răspunde la întrebarea: dacă și cum roboții ne pot ajuta în timpul antrenamentelor?

Un posibil răspuns se află în imaginile de mai jos.

Comments

comments

Previous

Căldură mare, Gazelle!

Next

Pe două sau pe patru picioare?

3 comments

  1. Maaaaaamaaaaa, ce mistoooooo! Super-simpatic! Daca ar avea si niste boxe, sa strige „hai, hai, hai, Adriene, hai, ca te ajunge” ar fi perfect. Indemnurile pot fi setate prin telecomanda, de la „hai, bravo” spre „hai, ca ai de batut covoarele”, „hai, ca plange copilu’!” samd

  2. Domnu’ Adrian, o sa vorbim sa ii puna si niste boxe. Numai sa va decideti asupra mesajului pe care doriti sa il transmita Joggobot-ul.

  3. Ideea este perfectibila, ca orice idee. Cred ca daca ar avea un suport pentru o cutie sau un pa’ar de bere ar fi si mai interesanta. Mai ales daca zboara inaintea mea, pe principiul fanului legat inaintea ochilor magarusului.
    Ma rog, diminutivul „magarus” se aplica pana la o anumita varsta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also