duminică, iulie 14 2024

them_map1Acum doi ani cind am alergat Sahara Marathon a trebuit sa improvizez foarte mult in privinta echipamentului. Marea problema erau incaltarile, deoarece in Bucuresti nu se gasea aproape nimic potrivit pentru o alergare pe teren accidentat. Oarecum intamplator am aflat de marca Vasque, adusa in Romania doar de catre un unic distribuitor, MMSport. La depozitul lor nu aveau insa modelul care ma interesa pe mine, iar de adus la comanda din SUA ar fi durat prea mult. Am avut insa noroc si am gasit o pereche, oarecum ratacita intr-un magazin de echipament de munte. Incaltarile erau portocalii si nu imi placeau deloc din acest motiv. Treptat, ne-am imprietenit insa. 

Aveam in schimb un short de alergare la care tineam mult, din superstitie. Il gasisem intr-un magazin second hand, era un model cu o croiala frumoasa, diferita de tot ceea ce se putea gasi pe la noi. In timpul cursei din Algeria avea insa sa i se rupa elasticul si, dupa ce o vreme am alergat tragind periodic de chiloti in sus ca sa nu-mi cada, am gasit in desert o bucata de plastic din care am improvizat un bracinar.
Tricoul de alergare il primisem din Statele Unite. Sigur nu era ultimul model, insa cel putin era dintr-un material care „respira”, lucru vital in conditiile de acolo. Totusi, tricoul cam atirna pe mine, fiind vadit mai mare.

Din fericire, intre timp, lucrurile in Romania au evoluat foarte mult in ce priveste posibilitatile de a gasi echipament bun de alergare. Acum, cu o saptamina inainte de plecarea spre Nepal, unde o sa alerg Everest Marathon, ma amuz citind numele exotice ale diferitelor componente ale echipamentului pe care o sa-l folosesc.
Imbracat in „cuvinte de marca” arat cam asa: Vasque Velocity VST, pantofi de trail running; Adidas Climalite, colanti; Quechua, tricou; Kalenji, bluza pentru vreme rece. Iar pe piept o sa-mi trec numele sponsorului principal: Hotnews.ro. Mai ramine sa termin cursa cu bine.

Comments

comments

Previous

O simbata, in fragmente aproape egale

Next

Jurnal de Everest. Visind la munti

3 comments

  1. Aclimatizare reusita si succes in cursa, dar cel mai important.. sa vii acasa sanatos. O sa-ti tinem pumnii si asteptam vesti (nu stiu daca ai posibilitatea in timp real).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also