vineri, iulie 19 2024

Timpul este cu doar o secundă mai bun decît precedentul record. La semimaraton s-a ajuns însă la un prag tot mai greu de trecut

Duminică, la Lisabona, ugandezul Jacob Kiplimo a reușit un excelent timp de 57min:31sec, pe distanța semimaratonului, ceea ce reprezintă un nou record mondial masculin în această probă. Acum nici un an de zile, pe 6 decembrie, la Valencia, într-o cursă extraordinară kenyanul Kiwibott Kandie cîștiga în 57min:32sec (nou record mondial, mai bun cu 29 de secunde decît precedentul), el fiind urmat însă de alți trei atleți care au terminat sub o barieră ce pînă atunci părea aproape imposibilă (cea de 58min). Printre ei se număra și Kiplimo (atunci 57min:37sec).

Acum, în capitala Portugaliei, Jacob Kiplimo a dat un recital solo. Ugandezul s-a detașat foarte repede de pluton, a trecut borna de km5 în 13min:40sec, iar la cea de la km10 avea deja mai bine de 1 minut avansa. A menținut ritmul intens, astfel încît la km15 a trecut în 40min:27sec, cel mai rapid timp înregistrat vreodată pe această distanță. În acel moment, ritmul său i-ar fi permis să coboare sub 57min pe semimaraton. Cum nu mai era nimeni în jur ca să îl susțină a încetinit puțin, dar a reușit în cele din urmă să realizeze un nou record mondial: 57min:31sec (timpul nu a fost încă ratificat oficial).

Kiplimo a fost urmat, la mai bine de două minute, de etiopienii Esa Huseyidin Mohamed – 59min:39sec și de Gerba Beyata Dibaba (același timp, dar pe poziția a treia). Nu mai puțin de nouă alergători au terminat în sub 60 de minute.

Toate rezultatele Semimaratonului Lisabona se găsesc aici.

Jacob Kiplimo, care abia a împlinit 21 de ani, este campionul mondial al probei (aur în octombrie 2020, la Gdynia, Polonia) și are o medalie de bronz, în proba de 10.000 metri, în această vară la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Nu doar recordurile cad, ci și prețurile. Așadar, mari reduceri de preț la produsele de alergare, la magazinul online Top4running

Comments

comments

Previous

Raiffeisen Runners. A zecea oară

Next

Pentru atleți. Colaborare FRA – Garmin / SportGuru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also