Presa pe fuga

Măi, dragă, rețeta tinereții veșnice!

Da, măi dragă, la 81 de ani (pe care îi va împlini pe 3 martie) fostul președinte Ion Iliescu are o vitalitate de invidiat. Într-un interviu pentru Agerpres, Ion Iliescu spune că este foarte interesat să își mențină starea de sănătate și de aceea merge zilnic pe banda de alergare. „Doresc să-mi păstrez sănătatea, că altminteri, viaţa îmi oferă multe. (…) Deocamdată îmi păstrez vigoarea şi mai ales pe cea intelectuală. Şi mi-aş dori s-o păstrez în continuare”, a spus acesta.

Desigur, Ion Iliescu nu e un atlet în sensul propriu al cuvîntului, însă are în continuare un tonus fizic foarte bun, datorat – după știința mea e pentru prima dată cînd o spune public – mișcării fizice făcută constant. Nu discutăm aici opțiunile sale politice, însă la vîrsta sa Ion Iliescu merită apreciat cel puțin pentru vitalitate. L-am văzut nu cu mult timp în urmă:  proaspăt ras, proaspăt tuns, cu un ten curat, îmbrăcat la patru ace. Agil și energic, gărzile de corp abia se țineau după el.

– Îl mai țineți minte pe Edison Peña, minerul chilian care a cucerit simpatia lumii întregi nu doar pentru că a supraviețuit tragicului accident minier din țara sa, ci pentru că acolo, în subteran, a descoperit pasiunea alergării? În cele 69 de zile în care a trebuit să stea sub pămînt, la 700 de metri, Peña a început să fugă prin galeriile subterane, cîştigîndu-şi porecla de „Atletul”. Ulterior, el a participat la maratonul de la New York (pe care l-a terminat cu greutate) și ieri, pe cel de la Tokyo.

– Și un articol interesant despre alergarea montană și EcoMarathon în Jurnalul Național.

Comments

comments

>
Previous post

Instantanee

Next post

De 1 martie

Alerg.ro

Alerg.ro

3 Comments

 1. Serban
  februarie 28, 2011 at 4:25 am

  Ilici este The Devil, d-aia are atata vitalitate 😀
  Uita-te si la zambetul ala… zici ca daca deschide gura o sa iasa o limba lunga, ca in filmele horror 😀

 2. maruntelu
  martie 2, 2011 at 8:57 am

  La multi ani ,dar ne-a mai tinut 20 de ani in comunism, sper ca nu vom mai auzi de el.

 3. Sis
  martie 10, 2011 at 3:18 pm

  Imi pare rau ca citesc acest articol aici, nu il voi putea aprecia pe Ion Iliescu pentru nimic si nu gasesc rostul articolului.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *