joi, aprilie 18 2024

Va fi o premieră în România: prima competiție de maraton organizată în sud-estul extrem al țării.  Așadar, pe 20 octombrie, la Sulina se va alerga pe străzile vechi ale orașului, pe faleză și în apropierea Mării Negre.

Maratonul ”Delta Dunării” este un nou eveniment care poartă marca Ilie Roșu. Mai exact, e făcut cu mult entuziasm, e de mici dimensiuni, însă i se o semnificație cât mai… măreață, e inedit.

Așadar, conform organizatorilor – Clubul Eco Alpin, în parteneriat cu Primăria Sulina și Consiliul Județean pentru Sport si Tineret Tulcea – ”maratonul Delta Dunării va fi un omagiu adus locuitorilor din Deltă, care au rezistat  unor condiții de viață dintre cele mai potrivnice,  făcând față de-a lungul timpului, izolării, arșiței verii, vânturilor, frigului și iernilor cumplite. Va fi o cursă a respectului și a recunoștinței pentru eroii care trăiesc astăzi în Delta Dunării. Sulina devine primul oraș din România care se înscrie pe harta orașelor dunărene europene în care se organizează maratoane”.

Concurenții – care pot parcurge fie 42.195 km, fie 21.095 km – vor putea alerga în mare parte pe asfalt (în orașul Sulina)  și pe drumuri de pământ (diguri) dar și pe câteva porțiuni acoperite de piatră (faleza) și de nisip (plaja Sulina de la  Marea Neagră).

Totodată, 42 de copii din Sulina vor alerga pe traseul cursei de maraton, formând o ștafetă de 42 x 1 km.

Startul va fi dat din fața primăriei Sulina, începând cu ora 9 dimineața.  Mai multe informații și înscrieri aici.

Comments

comments

Previous

Prima milă de bere

Next

Prima competiție de beer mile, primul abandon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also