luni, iulie 22 2024
Și a fost ediția aniversară, cea de a zecea, a Raiffeisen Bank Maratonul București

Foto: Maratonul București

Aproape 17.000 de persoane (adulți și copii), conform datelor organizatorilor, au participat la cea de-a zecea ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București, care a avut loc sâmbătă și duminică 14-15 octombrie, cu start din Piața Constituției.

Învingătorul cursei de maraton a fost Duncan Cheruiyot din Kenya, cronometrat cu 2h:13min:09sec, timp ce reprezintă un nou record de traseu. Acesta a fost urmat de către conaționalul său Kipkemboi Hosea, cu 2h: 14min:19sec și  de Gezahegn Muleta Keneni, din Etiopia, cu un timp de 2h:15min:02sec. Proba feminină de maraton a fost câștigată de etiopianca Armaz Gelana Erba, cu timpul de 2h:42min:02sec. Pozițiile următoare au fost ocupate de către  conaționala sa, Zeritu Begashaw Wakjira, cu 2h:42min:20sec și românca Ana Rodean, cu 2h:57min:37sec.

Dacă Rodean a cîștigat titlul național la feminin, în proba băieților acesta a revenit lui Sorin Mîneran, care a înregistrat un timp de 2h:31min:56sec.

În proba de semimaraton, Emanuel Trandafir a câștigat primul loc la masculin, finalizând cursa în 1h:11min:46sec, iar Ancuța Bobocel a fost prima cu un timp de 1h:12min.26sec la feminin. Cursa de ștafetă a fost încheiată pe locul întâi de către echipa MTB.MD cu timpul 2h:21min:40sec. La cursa 10km individual învingător la categoria bărbați a fost Alexandru Corneschi cu timpul  33min:03sec și llinca Maria Tempeanu, la categoria femei, aceasta înregistrând timpul de 41min:24sec.

Rezultatele neoficiale se găsesc aici.

Mai sus am actualizat doar timpii reali ai învingătorilor, altfel clasamentul este provizoriu, acesta va fi validat și anunțat final la trei sâptămâni după eveniment, după soluționarea contestațiilor și a cazurilor de forță majora. Eventualele reclamaţii legate de clasament sau de participarea la eveniment s-au putut face în scris și depuse la cortul de premii amplasat in Piața Constituției  sau prin email, în maxim 48 de ore de la terminarea cursei.

Cursa Copiilor, care a avut loc pe 14 octombrie s-a desfășurat diferențiat pe grupe de gen și vârstă. Cursele Copiilor se organizează în mod necompetitiv, prin eliminarea clasamentelor și a premiilor bazate pe clasament.

Evenimentul a fost transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti-maraton.ro/live și pe pagina de Facebook www.facebook.com/BucharestMarathon, cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicații. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, s-au aflat informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Piața Constituției.

Au fost oferite 150 de premii în bani şi sute de premii în produse, în valoare totală de 40.000 de euro . La punctele de hidratare și împrospătare s-au consumat 40.000 de litri de apă Izvorul Minunilor, 5.000 de litri de băutura energizantă Isostar şi 4 tone de fructe oferite de Mega Image.

Evenimentul a necesitat munca a peste 700 de persoane care au lucrat la Sport Expo între 13 şi 15 octombrie, pe traseul competitiei cât şi in perioada premergătoare evenimentului. Majoritatea au fost voluntari care s-au înscris pe platforma www.voluntarinsport.ro a Bucharest RUNNING CLUB, alături de arbitri şi antrenori ai Federaţiei Române de Atletism. Au contribuit de asemenea la organizare peste 300 de angajaţi din instituţii şi administraţie publică:Jandarmeria, Poliţia Comunitară, Poliţia Rutieră, Administraţia Străzilor, Direcţia Învăţământ din cadrul Primariei Capitalei, ISU, Ministerul de Interne, SMURD.

Comments

comments

Previous

Scrisoare către un prieten alergător

Next

Negrii ăștia în chiloți au venit de la turci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also