duminică, iulie 14 2024
Și a mai fost o ediție, cea de a XI-a, a Raiffeisen Bank Maratonul București. Cu un nou record de cursă.

Circa 19.000 de persoane (adulți și copii), conform datelor organizatorilor, au participat la cea de-a XI-a ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București, care a avut loc sâmbătă și duminică 13-14 octombrie, cu start din Piața Constituției.

Învingătorul cursei de maraton a fost Hosea Kipkenboi din Kenya, cu un timp de 2h:11min:32sec, ceea ce reprezintă un nou record de traseu (vechiul record era de 2h:13min:09sec).  Acesta a fost urmat de către conaționalul său, Kipkogei Joel Kimutai, cu 2h:11min:59sec și de Kaleb Kashebo, din Etiopia cu un timp de 2h:13min:22sec.

Proba feminină de maraton a fost câștigată de etiopianca Gelana Almaz Erba, cu timpul 2h:41min:29sec. Pozițiile următoare au fost ocupate de către româncele Adela Bălțoi, cu 2h:50min:06sec și Nicoleta Ciortan, cu 2h:57min:56sec.

Dacă Bălțoi a cîștigat titlul național la feminin, în proba băieților acesta a revenit lui Sorin Mîneran, care a înregistrat un timp de 2h:27min:51sec.

La proba de semimaraton, Maxim Răileanu (Republica Moldova) a câștigat primul loc la masculin, finalizând cursa în 1h:6min:34sec, iar Maria Magdalena Velișcu a terminat prima la fete cu un timp de 1h:27min:04sec.

Toate rezultatele (provizorii) se găsesc aici.

Cursa ștafetă a fost încheiată pe locul întâi de către echipa MTB.MD din România cu timpul 2h:20min:47sec. La Cursa 10km individual, învingător a fost Nicolae Soare, cu timpul de 30min:15sec, respectiv Adriana Nelson, cu timpul de 34min:43sec.

La Cursa Populară au luat startul 2500 de participanți, primii terminând Mircea Alexandrescu și respectiv Cuța Talpău.

Sâmbătă 13 octombrie, la Cursa Copiilor, au alergat  3600 de copii cu vârste cuprinse între 0-13 ani, fiecare categorie de vârstă și gen având start diferit, pe distanțe cuprinse între 0,9-1,4 km.

Circa 2500 de adolescenți cu vârste cuprinse între 14-19 ani au concurat, tot sâmbătă, la Cursa Adolescenților pe o distanță de 2,5 km.

La cursele competitive au fost oferite premii primilor cinci clasați ai fiecărei curse.

Participanții tuturor curselor care s-au desfășurat duminică, 14 octombrie, au putut beneficia de soluțiile fotografice, putând primi albume personalizate cu fotografiile proprii din timpul cursei. Participanţii trebuie să acceseze adresa tipărită pe numărul de concurs (www.bucharest-marathon.com/photos2018) şi să introducă în formularul de activare codul personal (cod alfanumeric, unic pentru fiecare alergător, tipărit pe numărul de concurs).

Pentru prima dată în istoria  evenimentului, cursele competitive care s-au desfășurat duminică au fost transmise integral în direct, pe Look Sport. În paralel, evenimentul a fost transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti-maraton.ro/live și pe pagina de Facebook www.facebook.com/BucharestMarathon.

Evenimentul a necesitat munca a peste 700 de persoane care au lucrat la Sport Expo între 12 şi 14 octombrie, pe traseul competiției cât şi in perioada premergătoare evenimentului.

Comments

comments

Previous

Aveți milă și pentru mine?

Next

Pe unde se mai poate alerga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also