sâmbătă, decembrie 2 2023
Dacă e o sărbătoare e și (cel puțin) un maraton organizat de către inepuizabilul Ilie Roșu.

În mod obișnuit, concursurile de maraton se organizează într-una din zilele sfîrșitului de săptămînă, sîmbăta sau duminica, pentru a putea fi cît mai mulți participanți la start. Desigur, sunt și excepții, precum celebrul Maraton de la Boston, organizat întotdeauna în a treia zi de luni a lunii aprilie, de Patriots Day.

Se întîmplă însă și pe la noi, unde Ilie Roșu e cunoscut pentru apetența sa de a sărbători, prin organizarea de curse de maraton, a fel de fel de evenimente istorice. Așa că, anul acesta, pentru al doilea an consecutiv, pe 9 mai (care acum a căzut într-o marți) a fost organizat Maratonul Independenței. Ocazia? Nu mai puțin de patru: sărbătorirea a 140 de ani de la declararea independenței de stat a României, a 100 de ani de la bătăliile din primul război mondial de la Mărășești, Mărăști, Oituz și Tg. Ocna, Ziua Europei și, nu în ultimul rînd, sărbătorirea a 72 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial.

Cursa s-a desfășurat în București însă, din păcate, nu s-a putut trece pe sub Arcul de Triumf, așa cum sperau organizatorii. Puțin peste 40 de alergători la start (plus o ștafetă de copii de la Liceul Tehnologic nr. 3, copii cu deficiențe de auz). Patru probe: maraton, semimaraton, cros 10,5km și cros 1,5km.

Cîștigători maraton: Ștefan Sălăgean și Laurențiu Moga (3h:02min:19sec) și respectiv Cristina Palic-Toma. La semimaraton cei mai rapizi au fost Dănuț Cernat și respectiv Emese Stan.

Rezultatele și detalii despre concurs se găsesc aici.

Comments

comments

Previous

Moieciu: doar o foaie din trifoiul Ecomarathonului

Next

O descalificare la Ecomarathon. Și cîteva lămuriri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also