joi, iulie 18 2024

Principala veste pentru ne-alergători: centrul Bucureștiului va fi închis mult timp, pe 3-4 octombrie. În rest, alte informații de la conferința de presă de astăzi organizată de către Asociația Bucharest Running Club (ABRC).

MIB

 • Se estimează că vor la ediția a VIII-a a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, programată pe 3-4 octombrie, vor participa peste 10.000 de alergători, din 55 de țări (sunt incluse aici toate cursele, inclusiv crosul popular și cursele pentru  copii).
 • Pentru prima dată, traseul cursei este format dintr-o singură buclă, de circa 33 km. Desigur, pentru participanții la maraton va fi nevoie să reia o parte a traseului  pentru a ajunge la finișul celor 42,195 km. Harta traseului e disponibilă aici.
 • Traficul va fi închis sâmbătă 3 octombrie, între orele 7-14, pe Bd. Unirii, între Piața Constituției și intersecția cu bd. Regina Maria, pe ambele sensuri. Duminică circulația auto va fi restricționată pe o lungime de 33 km, între orele 6:30-16. Vezi harta de mai sus.
 • Sâmbătă vor avea loc întrecerile pentru copii, 5-6 ani și 6-7 ani (0,85 km), 9-10 ani și 11-12 ani (1,4 km). Tot sâmbătă are loc cursa părinților care împing cărucioare, cu copii de la 6 luni la 4 ani.
 • Duminică 4 octombrie sunt prevăzute maratonul, semimaratonul (21,097 km), ștafeta (4×10,5 km), precum și cursa populară pe o distanță de 3,6 km. În cadrul evenimentului se va desfășura și Campionatul Național de Maraton, organizat de Federația Română de Atletism.
 • Se vor acorda premii primilor cinci clasați în cursele competitive și primilor trei clasați din categoria scaunelor cu rotile. Vin și ceva alergători est-africani.
 • O noutate o reprezintă cursele pentru diplomați. În afara reprezentanților corpului diplomatic acreditați în țara noastră, aici și-au anunțat prezența diplomați veniți special pentru acest eveniment din Polonia, Austria, Germania și Olanda.
 • Mașina oficială a competiției este în premieră un autoturism total electric: e-Golf.
 • Se anunță mult mai multe evenimente în zona de start/finiș din Piața Constituției. Printre altele, sâmbătă seara va fi un spectacol, iar duminică, după festivitățile de premiere, va avea loc concertul caritabil ”Rock&Run For Life”, susținut de Dan Helciug.
 • Începând din acest an, imagini de la MIB vor putea fi urmărite și online, în direct, pe pagina de Facebook a evenimentului: facebook.com/BucharestMarathon

Comments

comments

Previous

Triatlon și nu numai

Next

Primul Maraton. Paula Stoica

2 comments

 1. Multumim de informatii!
  Nu am gasit pe site-ul lor date despre PACEMAKERi.
  Aveti voi informatii sau un contact?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also