marți, mai 28 2024

O hotărîre a Comitetului pentru Situații de Urgență lămurește o problemă de interes pentru alergători

Persoanele din localitățile unde este obligatorie purtarea măștii de protecție și în spațiile deschise, precum Bucureștiul, vor putea să înlăture masca de protecție pentru scurt timp, atunci când fumează sau mănâncă pe stradă, în afara zonelor de trafic pietonal.

De asemenea, vor putea renunța la mască cei care fac jogging, relatează Hotnews.ro. Prevederile sunt cuprinse într-o hotărâre adoptată luni dimineață în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență.

„În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane„, prevede Hotărârea CNSU.

Purtarea măștii de protecție și în spații deschise este obligatorie în Capitală, dar și în mai multe orașe unde incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 3 la 1000 de locuitori.

Comments

comments

Previous

Balcaniada de alergare montană

Next

Maratoane și nu numai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also