marți, decembrie 3 2024

Îmi plac provocările, îmi place să particip la diferite competiții. Alergarea e pentru mine, printre altele, și o modalitate de a „intra în arenă“, de a tresări intens la emoțiile inerente unui concurs, de a mă compara cu alții, de a încerca să mă auto-depășesc. Și îmi mai place să vorbesc despre frumusețea alergării. Despre valorile asociate acestui sport, despre oamenii și poveștile sale.

Acestea au fost motivele care m-au determinat să particip la concursul “Blogul sportiv al anului 2011”, organizat de către Gazeta Sporturilor. Am vrut, ca prin intermediul www.alerg.ro, să văd unde mă poziționez în „blogosfera de factură sportivă“ și, totodată, ca într-o lume a fotbalului și disputelor să se facă auzită și vocea alergării.

Acum, la finalul primei părți a acestui concurs, pot spune că s-au întâmplat mai multe lucruri… interesante.

Întâi de toate, alerg.ro s-a clasat pe un neașteptat loc 7 (din 107 bloguri participante) într-un clasament realizat pe baza voturilor de susținere. Prin intermediul site-ului www.maraton.info.ro și al rețelelor de socializare am primit sprijinit (și implicit voturi) mult peste așteptări, din partea comunității de alergători din România.

Emoționant și onorant pentru mine este faptul că acest sprijin a venit fără ca eu să îl cer în mod special. Nu pot decât să zic mulțumesc, atât prietenilor (care știu că au făcut acest lucru) cât și celor pe care nu îi cunosc. Mulțumesc frumos.

Nu e prima dată când mă bucur că sunt parte a acestei comunități a alergătorilor. Comunități e un cuvânt la modă în România, dar care nu are întotdeauna o acoperire în realitate. În cazul alergătorilor știu însă că lucrurile stau cu totul altfel. Suntem o comunitate reală, de doar câteva sute de oameni (hai, poate câteva mii!), uniți de o pasiune și interese comune, care nu se limitează doar la participarea la concursuri și alergarea pentru premii, ci și se implică social și umanitar, promovează voluntariatul, încearcă să îi convingă și pe alții despre importanța unei vieți sănătoase și armonioase.

Desigur, lucrurile sunt departe de a fi perfecte, sunt și în interiorul comunității vanitoși, gălăgioși, egoiști sau individualiști, însă – pentru mine cel puțin – au contat mai mult faptul că aici am (re)învățat ce înseamnă prietenia, că în echipă lucrurile sunt mai ușoare, că e mai important să încurajezi pe cineva decât să te bucuri că termini înaintea lui la un concurs.

Pentru toate acestea nu pot să zic, din nou, decât mulțumesc.

Revenind la concurs… Cred că e suficient să spun că din blogurile selectate în faza finală peste 90 la sută sunt despre fotbal. Restul, cele alte câteva, sunt dedicate schiului, baschetului, tenisului și alergării. Cred că asta vorbește destul de elocvent despre noi ca societate (nu detaliez mai mult acum, vă las să trageți propriile concluziile.

Și, în încheiere, să menționez că articolul care participă la concursul propriu-zis este despre ceea ce eu consider că a fost principalul eveniment din lumea alergării în anul trecut: Diagonala Nebunilor – TransRomania Run. Articolul, apărut inițial pe alerg.ro, a fost republicat aici.

Mulțumesc!

Comments

comments

Previous

Lor le place iarna

Next

Câte ceva despre britanici

2 comments

  1. Felicitari Marian si multumiri tuturor care au votat:) Eu ma bucur acum de doua ori: o data ca Alerg a iesit pe locul 7 si inca o data sa aflu ca Diagonala Nebunilor e pe val:)

  2. Mult a fost si mai mult este.
    Bravo Alerg.ro si bravo Marian. Acum totul depinde de juriu.
    Oricum fata de acum cativa ani lucrurile au evoluat in bine pentru alergatorii din Romania. Asa ca progrese sunt, chiar daca nu asa cum vrem noi.

    TransRomania Run este un eveniment unic si o mandrie pentru toti alergatorii din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also