Info general

Naționalele de alergare montană pe distanță lungă

Mutter și Moșoiu. Ei sunt noii campioni naționali în proba de alergare montană pe distanță lungă

Foto: FRA.ro

A doua ediție a acestor întreceri naționale a avut loc la Dămuc, la circa 51 km de Piatra Neamț. S-a alergat pe un traseu de circa 40 km, destul de tehnic, cu drum forestier și poteci înguste.

Au fost 42 de sportivi la start, concursul fiind totodată criteriu de selecție pentru Campionatul mondial de alergare pe distanță lungă, ce va avea loc în noiembrie la Villa La Angostura, Patagonia (Argentina).

La fete, cursa a fost cîștigată clar de Ingrid Mutter (CSM Cluj Napoca – 4h:13min:48sec), care a condus cap-coadă, avansînd în permanență pe coborîri și detașîndu-se decisiv pe ultimii 9 km. Ea a fost urmată de Mădălina Florea (CSM Sighișoara) – care a revenit după o accidentare destul de serioasă – sportivă ce a terminat în 4h:22min:27sec. Pe locul 3 s-a clasat Cristina Simion (Steaua București) – 4h:26min:37sec.

Mult mai palpitantă a fost cursa băieților, unde un trio experimentat s-a luptat pentru întîietate pînă pe ultimii metri. În cele din urmă a cîștigat Cristian Moșoiu (Steaua București) – 3h:25min:50sec, el fiind urmat de coechipierii săi Leonard Mitrică – 3h:25min:56sec și Ionuț Zincă – 3h:28min:56sec.

Pe echipe, naționalele au fost cîștigate de CSM Cluj Napoca (Ingrid Mutter, Viorica Mălai, Crina Buzgan) și Steaua București 1 (Ionuț Zincă, Cristian Moșoiu, Raul Butaci).

Campioni naționali la tineret au devenit Alina Dumitrița Butnariu (CS Pandurii Tg Jiu) și respectiv Andrei Ivănescu-Gliga (CSU Cluj Napoca).

Mai multe detalii despre competiție puteți găsi aici.

Comments

comments

>
Previous post

Raiffeisen Runners. Un antrenament în șase cuvinte

Next post

Vino-milă. La Corcova în vie

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *