luni, iulie 22 2024

Astăzi, conferinţă de presă a Maratonului Internaţional Bucureşti. Va fi a patra ediție. Atmosferă obişnuită, deja s-a instalat o rutină calmă. Sponsori, oameni din publicitate, oficiali, jurnalişti. Sunt totuși cîteva noutăți care merită consemnate.

Întâi de toate, foarte probabil că va fi modificat traseul de până acum al cursei. Încă nu au fost obținute toate aprobările necesare, dar se dorește ca viitorul traseu să nu mai includă panta de la hotelul Marriot și, implicit, nici coborîrea ulterioară.

Traseul ar urma să fie lungit cu circa 1.5 km (în dublu sens) fie pe porțiunea de pe cheiul Dâmboviței, fie pe Calea Victoriei. Așadar, sunt premise ca MIB să devină o cursă tot mai rapidă, ceea ce va permite obținerea unor rezultate mult mai bune, ceea ce poate contribui la prestigiul competiției.

Apoi, pentru atragerea către alergare a cît mai multor copii, tradiționalul cros al acestora va avea loc cu o zi înainte de cursa de maraton, respectiv pe 8 octombrie. Crosul va fi organizat pe categorii de vîrstă: preșcolari, 6-8 ani, 8-10 ani, 10-12 ani. Copiii peste 12 ani pot participa la cursa populară din cadrul MIB.

Organizatorii Maratonului Internațional București speră că vor reuși anul acesta un nou record de participare. „Maratonul nostru crește în fiecare an, nu știm daca va ajunge vreodată la 40.000 de participanți cîți au fost la Londra, spre exemplu, dar sperăm la o creștere în fiecare an. Anul trecut au fost 5 mii de participanți, cu 30 la sută mai mulți față de ediția din 2009 și anul acesta sperăm să fie la fel”, a spus Valeria Răcilă van Groningen, președintele Bucharest Running Club, asociație care organizează maratonul.

Pînă la MIB mai sunt circa 150 de zile. Pînă atunci se poate alerga pe 29 mai, la Crosul Pădurii, un eveniment de pregătire pentru maraton. Crosul se va desfășura în Parcul Tineretului din București și va avea probe de 10 km şi de 3 km pentru adulţi cât şi de 1 km pentru copii. Crosul Pădurii este organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului.

Merită menționat și că asociația Bucharest Running Club va organiza în zilele premergatoare MIB vizite la Palatul Parlamentului si excursii de una sau două zile in Transilvania pentru turiştii străini şi pentru alţi alergători doritori, cu scopul de a sprijini noua tendinţă socio-culturală: turismul sportiv.

Comments

comments

Previous

Ne vedem duminică la şosea?

Next

Revista ALERG # 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also