duminică, ianuarie 23 2022

Cercetătorii tocmai au confirmat ceea ce simt eu pe propria piele în ultima vreme: „statul pe scaun e dăunător, chiar dacă faci sport în timpul liber„. Chiar dacă o persoană face sport, în momentul în care stă pentru mai multe ore pe scaun, la birou, sau acasă, pe canapea, se supune unor riscuri de  îmbolnăvire, transmite agenția Mediafax, care spune că orele petrecute pe scaun scurtează viaţa cu ani buni.

Astfel, conform unui studiu efectuat de American Journal of Epidemiology pe un eșantion de 123.000 de persoane care nu sufereau de boli cronice și care au fost monitorizate pe parcursul a 13 ani, femeile care stau aşezate mai mult de şase ore pe zi au un risc de îmbolnăvire cu 37% mai ridicat decât cele care stau aşezate pentru mai puţin de trei ore pe zi.

În cazul bărbaţilor, riscul de îmbolnăvire este cu 18% mai mare, în condiţiile similare. Riscurile au fost aceleaşi şi în cazul persoanelor care făceau mişcare în afara orelor petrecute la locul de muncă sau acasă.

Alt studiu, publicat anul trecut de revista medicală Medicine & Science, are aceeaşi concluzie – riscurile de îmbolnăvire de orice fel sunt mai mari în cazul persoanelor care petrec mult timp aşezate, chiar dacă în afara acestui timp fac sport şi au un stil de viaţă sănătos.

Comments

comments

Previous

Pe arcuri

Next

Imagini din spital. Hai să le dăm o șansă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also