Info general

Noutăți despre Apuseni

Ieri, pe fugă (cum altfel, nu?), am strecurat o informație despre prima ediție a maratonului Apuseni care se va organiza pe 25 iunie în stațiunea Băișoara din Muntele Mare.  Amănunte suplimentare acum: traseul de maraton are 40 km și 1930 m diferență de nivel. Are patru tronsoane de aproximativ 10 km fiecare, primul și al patrulea fiind comune pentru maraton și semi-maraton. Traseul de semi-maraton măsoarp 21,5 km. Categoriile de vîrstă pentru concurs vor fi: 16 – 30 de ani; 31 – 40 ani; peste 40 de ani (masculin și feminin) și Open.

„Apusenii au acel farmec aparte, o lume ascunsă care păstrează încă aroma vremurilor trecute. Prin organizarea primului maraton montan aici încercăm să aducem aceste frumuseți mai aproape de oameni și să contribuim la dezvoltarea în zonă a unui turism durabil”,  spune Mihai Constantinescu, președintele CAR-secția Universitară Cluj, asociație ce organizează competiția.

Acum, vestea interesantă este că din 2012 maratonul Apuseni ar urma să facă parte din „Cupa Maratoanelor Montane din România care va reuni maratoanele montane actuale: EcoMarathon, Hercules Maraton, Bucegi 7500 și Piatra Craiului Maraton. Adică exact ce îmi doream de mai mult timp să se întîmple… Dar despre toate acestea, mai multe cînd informațiile vor deveni oficiale.

Comments

comments

>
Previous post

Agendă. Cu alergători, lungimiste și înălțimist

Next post

GrizonoToane: E deja concurență!

Alerg.ro

Alerg.ro

3 Comments

 1. oli
  februarie 16, 2011 at 11:58 am

  Frumos…Ma tenteaza 🙂

 2. februarie 17, 2011 at 2:52 am

  Foarte frumoasa initiativa :D.
  Sunt curios unde o sa se tina „Gala montarniazilor” cum maratoanele sunt impartite in toata Romania ;))

 3. martie 1, 2011 at 1:43 pm

  Probabil in zona BV undeva :).

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *