marți, septembrie 10 2024

– Pe 1 aprilie, Fauja Singh a împlinit 100 de ani. Distinsul domn, un britanic de origine indiană și religie sikh, este deținătorul recordului mondial la maraton la categoria de vîrstă +90 de ani: 5 ore și 40 de minute. Chiar dacă nu mai aleargă maratoane de cîțiva ani, Fauja Singh continuă totuși să alerge pe distanțe mai scurte (maximum 10 km) și, în plus, rămîne o persoană extrem de activă. Mai multe detalii aici.

– Tot un britanic de data aceasta… Fost luptător în trupele speciale, Pete Digby și-a propus să alerge ediția din acest an a maratonului de la Londra (17 aprilie) cărînd în spate o mașină de spălat. El încearcă în acest fel să atragă atenția și să strîngă fonduri pentru The Parachute Regiment Afghanistan Trust. Digby a reușit să termine anul trecut maratonul londonez cărînd în spate un frigider (vezi foto) în timpul de 5h:49min:49sec. Prietenii săi spun în glumă că anul viitor va alerga cu cel puțin jumătate de bucătărie în spate.

– Și tot la maratonul de la Londra, Marc Jenner (un britanic ce lucrează ca voluntar la organizația Hospice-Casa Speranței din Brașov) va alerga purtînd un costum de 22 de kilograme. Costumul reprezintă un rinocer, adică exact cauza pentru care Jenner strînge bani prin intermediul alergării. El va fi însoțit în această tentativă de către Valeria Răcilă, organizatoarea Maratonului Internațional București. Donații pot fi făcute aici.

Comments

comments

Previous

Maratonul Internațional care trece prin Pata Rât

Next

“Sunt un sport hacker”

5 comments

  1. Foarte tare tipul cu frigiderul ;))
    Eu simt ca zbor cand dau rusacul de 5kg jos dupa o tura la munte, el cred ca simte ca mai poate face un maraton ;))

  2. este destul de ciudat sa strangi bani pentru o unitate armata care „mentine” pacea intr-o tara straina. stupid este cuvantul care poate descrie cel mai bine alegerea lui.
    desi sunt un pic revoltat si ma dezgusta aceasta dovada de prostie, fiecare om are dreptul sa-si aleaga cauzele pentru care lupta. sper ca nu sunt singurul care considera ca a face o fapta buna nu inseamna sa inarmam o unitate de lupta! sper!

  3. Salut Petru,
    nici pe departe englezul nu stringe bani pt unitatea militara, ci pentru o fundatie dedicata fostilor combatanti. Oamenii aceia au nevoie adesea de sprijin financiar, moral pentru a depasi traumele psihice sau problemele fizice (unii sunt mutilati) cauzate de razboi.
    Altfel, de acord cu tine despre cit de nefaste sunt razboaiele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also