marți, octombrie 15 2024

Aveam mereu de așteptat cel puțin o oră, dar nu îmi păsa. Eram primul. În spatele meu, adăugîndu-se treptat, cîțiva pensionari sau șoferi de taxi, pe care îi priveam cu un aer puțin sfidător. Aveam și de ce: eram primul la coadă la ziare.

Stăteam și așteptam să sosească trenul de la București, care aducea cele 3-4 exemplare ale ziarului de sport, unicul al acelor vremi. Ziarele, cele cîteva, ajungeau și la chioșcul unde eu eram primul la coadă. Primul, extrem de bucuros și puțin sfidător. Era către sfîrșitul anilor ’80.

Cum poți să explici acum sentimentele de febrilitate și jubilație, emoția caldă, pe care le aveam cînd citeam, din scoarță în scoarță – ziarul? Cum poți să te faci înțeles acum că acelea erau momentele mele de libertate deplină, momente în care visam, în care călătoream, alergam, șutam, fentam, mă văitam accidentat alături de eroii mei, eroii mei care chiar dacă nu cîștigau întotdeauna, rămîneau oricum cei mai buni?

La acele momente mă gîndesc de fiecare dată cînd văd că iese din tipar revista ”Alerg”. Vreau, sper ca ea să ajungă la un copil / la un cititor care să o răsfoiască febril din scoarță în scoarță, care să viseze, să se bucure, să se instruiască citind-o. Nu știu dacă reușim acest lucru, dar cel puțin ni-l propunem.

De astfel de momente îmi doresc să am parte de fiecare dată cînd răsfoiesc un ziar, o revistă. A venit acum vremea ”Running Mag”, o nouă revistă de alergare de la noi, care abia a apărut.

Pentru a afla mai multe despre acest proiect, despre gîndurile și intențiile celor care îl realizează am stat de vorbă cu Berti Panaiot, publisher al revistei.

*****

Ce formă de “inconștiență” v-a mînat de la spate pentru a publica acum o revistă de alergare?
Cred că o parte din răspuns este dat în editorialul din primul număr.  Nu a fost niciodată inconștiență pentru că toți cei implicați în acest proiect au știut foarte bine ce vor să facă. Am îmbinat pur și simplu pasiunea pentru alergare cu activitățile și experiența noastră de până acum – în presă, online, PR, marketing, fotografie și DTP – într-un domeniu cu o comunitate frumoasă și care, mai mult sau mai puțin, ne-a schimbat și nouă viața.

Ce își propune să aducă nou sau relevant ”Running Mag” în peisajul media românesc dedicat alergării?
Sunt sigur că în media nu a găsit nimeni rețeta perfectă. Fiind la început,  suntem în faza în care căutăm ce ni se potrivește, ce vor cititorii noștri să găsească pe site și în revistă. Este fix ca la alergare. Înainte să începi să alergi e bine să te duci la doctor, să vorbești cu cei care au experiență, să încerci și să aplici ce ți se potrivește. Am început să ne formăm o comunitate de alergători și ceea ce este important pentru ei, este important și pentru noi. Nu vor lipsi desigur noutățile, sfaturile despre nutriție, larmnsările și testele de echipament sportiv sau interviurile cu oameni pasionați de alergare.
”Running Mag” nu este doar un site sau o revistă despre alergare. Este un loc în care se regăsesc experiențele celor care aleargă, cu poveștile brandurilor și oamenilor implicați în fenoment.  În plus, ne vom implica și în organizarea unor evenimente de alergare așa cum a fost, de exemplu, Moonlight Run, o alergare de 5 km, în nocturnă, pe străzile din centrul orașului Sibiu. Alergarea a devenit un stil de viață, iar ”Running Mag” și-a propus să fie locul care să-ți facă viața de alergător mai frumoasă.

Ce mă va determina să cumpăr revista și ce subiecte voi găsi în primul număr?
În primul rând pasiunea pentru alergare. Ideea primului număr este că oricine poate să renunțe la canapea și să înceapă să facă mișcare. Andreea Ibacka este pe coperta primului număr și vorbește despre primele experiențe legate de alergare. Am povestit și cu Constantina Diță, cu băieții de la Fit Republic și cu Radu Milea din Team Run. Am intrat în comunitatea 321sport, am văzut cum e cu alergarea în alte sporturi, raliu și schi alpin, și avem un plan de pregătire pentru cei care vor să alerge primii 5 kilometri.
La asta se adaugă sfaturi despre cum să-ți alegi pantofii de alergare, ce să mânănci ca să ai energie, rețete pe care le poți face acasă, dar și informații legate de problemele medicale care pot să apară atunci când alergi. În plus, pentru că este extrem de important să mergi la un doctor înainte să începi să alergi am testat pe pielea noastră toate examenele medicale. Sunt 84 de pagini în care ne-ar plăcea ca fiecare dintre cititori să găsească motivația să înceapă să alerge sau să continue să-și îmbunătățească timpul pe kilometru.

Care este cel mai bun timp pe (semi)maraton al redactorului-șef al revistei? A fost acesta un criteriu la angajare?
Cel mai bun timp este pasiunea pentru alergare.  Nu singurul criteriu, dar unul important. Atunci când eu am intrat în lumea sporturilor cu motor aveam pasiunea. În timp, am ajuns să conduc cele mai rapide mașini din lume, am cunoscut cei mai buni piloți din lume, am fost la cele mai spectaculoase competiții și am fost implicat în organizarea unora dintre cele mai importante evenimente de la noi. Totul din pasiune.
Și cum pasiunea noastră este alergarea, vom aplica aceeași rețetă. Ne-am înconjurat de oameni frumoși, cu povești, cu experiențe, cu recorduri, care împărtășesc aceeași pasiune. Și vrem să transmitem pasiunea pentru alergare și celor care vor cumpăra revista.

(Revista costă 10 lei și se găsește în rețeaua Inmedio)

Comments

comments

Previous

Ofertă specială!

Next

Kațapi la maraton

1 comment

  1. Am cumparat revista (primul numar dar e si ultimul pentru mine) si sunt dezamagit, n-am gasit nimic interesant in ea. Articole care indeamna lumea sa se apuce de alergat si nimic pentru alergatori. Cate persoane care nu practica alergarea o vor cumpara???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also