sâmbătă, iunie 15 2024

Despre o întîmplare neplăcută, cu niște pantofi de alergare On Cloud

[Dan Bărbulescu]

În aprilie anul trecut (adică acum vreo 10 luni), mi-am luat pantofi de alergare ON Running (Cloudsurfer). Da, știu, fitze.

I-am luat din Bruxelles, celebrul magazin Jogging Plus, unde mereu intru cu mare plăcere daca mă găsesc prin urbe. Produse de top, ultimele apariții, oameni mișto, meseriași.

Zic, ia să văd eu cum se comportă noile vedete în materie de pantofi: preț total: 170 EUR. Enorm! Dar, ce să-i faci, pasiunea costă.

Alerg pe distanțe lungi de la 15 ani. Am schimbat până acum zeci de pantofi. Unii foarte ieftini, alții mai scumpi. Dintre ei, aceștia au fost, de departe, cei mai scumpi.

La nici o lună de la achiziție s-a desfăcut pânza de la spate, în zona călcâiului, pe interior. M-am uitat la etichetă, scrie bine: ON Running, nu Onronig sau Onraning.

Am scris stupefiat la magazin. N-am primit niciun răspuns. Am scris direct la producător. Mi-a răspuns un domn amabil și mi-a zis ca o să verifice și ei la centru și o să revină. A revenit și mi-a zis că mă sfătuiește să port șosete speciale de alergare (!!!). Exact așa mi-a zis, nu vă mint. Că cică bumbacul îi tocește mai repede.

Mi-a picat fața, am fost trist și îngândurat o bună perioadă. Copiii nu știau ce am, soția era îngrijorată.

Am șosete de alergare din plastic oricum. Nu m-am gândit niciodată că acesta-i rolul lor, oricum nu scrie nicăieri pe etichetă că se folosesc numai în prezența șosetelor din plastic. Domnul de la ON Running nu mi-a mai răspuns. Am suferit ca un câine. Nici n-am mai ieșit cu ei, ca să nu-i stric de tot.

Am oricum mai multe perechi, așa că, de-atunci, să tot fi alergat vreo 300 de km cu ei, cel mult. Atât. Pe asfalt exclusiv. O singură dată i-am pus în Văcărești, la Sun Challenge. Rezultatul acestui travaliu apare în fotografii.

Păi am pantofi de alergare care mă țin și 1500 de km pe asfalt, fără prea mari semne de oboseală. Eu alerg elegant, pe vârfuri, ca un dansator.. În general, nu scriu d-astea, dar acum am scris pentru că am tot văzut că pantofii sunt la mare modă printre amicii mei alergători.

Dan Bărbulescu este director executiv al Asociației Parcul Natural Văcărești. Altfel, e un alergător pasionat

Comments

comments

Previous

Crosul pentru viață

Next

Adidas contraatacă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also