marți, iunie 18 2024
Pentru că deja s-a vorbit mult pe acest subiect, oferim acum doar informațiile oficiale. Respectiv comunicatul de presă al Bucharest RUNNING CLUB (BRC), organizatorul celor mai mari evenimente de sport de masă și de alergare stradală din România – Bucharest Marathon, Bucharest Half Marathon și Bucharest 10k&Family Run.

”Bucharest RUNNING CLUB asigură alergătorii că în perioada 8-9 octombrie a.c. va avea loc cea de-a 9-a ediție a Maratonului București, cu punct de start și sosire în Piața Constituției, conform agendei anunțate la începutul anului. Reconfirmarea vine în urma discuțiilor purtate cu Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Primăria Municipiului București este de 9 ani partener al competițiilor BRC care reunesc anual peste 30.000 de alergători din peste 60 de țări și care sunt co-organizate împreună cu Ministerul Tineretului și Sportului și cu Federația Română de Atletism.

Bucharest RUNNING CLUB mulțumește Primăriei Generale a Municipiului București, autorităților din subordinea Primăriei cât și celorlalti parteneri instituționali pentru sprijinul constant și implicarea în vederea bunei desfășurări a evenimentelor internaționale de alergare stradală de masă care sunt o sărbătoare a orașului o carte de vizită a țării.

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei: “Nu am spus niciodată că vreau să interzic Maratonul  București. Este o competiție care are deja tradiție și promovează cu deosebit succes în lume Capitala României, având în vedere că se află deja la a-9-a ediție. Mai mult decât atât, eu însămi sunt o susținătoare a sportului, am spus acest lucru de nenumărate ori, chiar am înființat bursa sportivă Răsvan Firea, în memoria primului meu soț, antrenor de atletism și fiul marilor sportivi și antrenori Victor și Elena Firea. Îmi doresc ca bucureștenii, și nu numai ei, toți românii, să fie sănătoși și activi, pentru a se putea bucura de viață. Acest lucru se poate realiza numai dacă acordăm o atenție mai mare sportului, a mișcării în general, fie în aer liber, fie în sălile de sport. Mărturisesc că sunt mâhnită că presa a înțeles greșit intențiile mele și sper ca, în spiritul fair-play-ului, să putem depăși acest impas comunicațional.

MIB

În acest sens, doresc să asigur pe toată lumea că Maratonul București va avea loc, în aceleași condiții ca și în anii precedenți. Acesta este un eveniment care  se desfășoară duminica, în prima parte a zilei, așadar într-o perioadă în care traficul nu este la fel de intens ca într-o zi de lucru. Municipalitatea se va asigura ca cetățenii care locuiesc în zonele prin care trece traseul Maratonului să fie informați din timp asupra programului acestuia, zona restricționată necesară desfășurării și, foarte important, rutele alternative de deplasare.”

Valeria Răcilă Van Groningen, Președinte BRC: „Grație parteneriatului Bucharest RUNNING CLUB cu Primăria Municipiului Bucureşti și cu celelalte instituții și companii, evenimentele de alergare de masa se pot desfășura cu succes în condiții de siguranță și standarde înalte. Ele reprezintă în egală măsură atât un prilej sportiv emblematic pentru alergători precum și o zi deosebită plină de curaj, povești extraordinare și susținerea unei cauze umanitare.  Bucharest RUNNING CLUB a pus Bucureștiul pe harta capitalelor lumii care găzduiesc astfel de evenimente – sărbători ale orașelor.”

Oana Năstase, Director Executiv BRC: „ În ultimii 9 ani BRC a pus bazele și a dezvoltat turismul sportiv,  cu ocazia Bucharest RUNNING CLUB Premier Events capitala fiind vizitată de peste 3.500 de străini, unii dintre aceștia venind pentru prima oară în România. Asemeni altor mari capitale care au astfel de competiții stradale, ele sunt sprijinite de către Primaria Generală, având trasee prin centrul și zonele cele mai emblematice ale orașelor pentru că sunt un prilej de mândrie, de promovare, de emancipare si civilizație. Aceste parteneriate instituționale sunt necesare a fi de succes și pe termen lung pentru ca evenimentele să-și atingă scopurile multiple și impactul in diferite domenii: sănătate, dezvoltarea atletismului de performanță, dezvoltarea spiritului civic și al gradului de implicare socială, educație, branding de oraș și de țară , dezvoltare personală, depășirea limitelor proprii.”

Comments

comments

Previous

Cum să-ți protejezi sănătatea inimii în perioadele caniculare (P)

Next

Cît timp se pregătește un maraton?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also