joi, februarie 22 2024

Câteva din știrile de interes ale acestor zile. Desigur, din alergare.

p

Un milion la NY. Americanca Katherine Slingluff a terminat duminică cursa de maraton desfășurată la New York. Timpul său, 4h:43min, ca și poziția ocupată în clasament – 31.193, nu spun mare lucru. Însă, Slingluff a avut șansa să fie al 1.000.000 – lea finișer al acestei curse, de la prima ediție desfășurată în 1970 încoace. Pentru acest ”record” ea a primit un cupon de cumpărături în valoare de 500 de dolari dar și posibilitatea de a se înscrie gratuit la oricare din edițiile viitoare ale acestei curse.

Altfel, Maratonul de la New York rămâne cea mai mare competiție de gen din lume, anul acesta nu mai puțin de 50.564 de persoane trecând linia de finiș. Au fost și 305 abandonuri. Cursa a fost câștigată la masculin de fostul deținător al recordului mondial, kenyanul Wilson Kipsang – 2h:10min:59sec, iar la feminin de către compatrioata sa Mary Keitany – 2h:25min:03 sec. Timpii nu prea grozavi au fost influențați negativ de vremea rece și vântul puternic.

Amânare. Festivitățile de premiere a celor mai buni maratoniști din cadrul circuitului World Major Series au fost amânate după ce s-a aflat că cea mai bună alergătoare a lumii, kenyanca Rita Jeptoo, a fost depistată pozitiv la un control anti-doping. Marți, atleta a fost suspendată temporar de către Federația de atletism din țara sa. World Major Series include cele mai mari șase curse de maraton din lume (Londra, Berlin, Tokyo, Chicago, New York și Boston), iar atleții cu cele mai bune rezultate sunt premiați cu câte 500 de mii  de dolari, atât la feminin cât și la masculin.

Ultra individual. Suceveanul Tandin Cernica și-a propus să alerge pe 1 noiembrie, de la Vatra Dornei la Suceava, pe o distanță de aproximativ 110 kilometri, într-un maraton de promovare a unui proiect al Organizației „Salvați Copiii”, relatează Monitorul de Suceava.

Selecție copii. Federaţia Română de Triatlon (FRTRI)  derulează în această săptămână programul „Start Campioni la Triatlon”, program național de selecţie şi pregătire pentru performanţă a copiilor de 8 -12 ani. Prima etapă a programului a început pe 1 noiembrie, la Bucureşti. Selecţia pentru probele de înot are loc la bazinul „Lia Manoliu” în zilele de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă, între orele 07:00-08:00 şi în zilele de marţi şi joi,  între orele 14:00-15:00. Selecţia  pentru probele ciclism şi alergare are loc la Stadionul „Arena Naţională”, pe pista de alergare în zilele de marţi şi joi, între orele 07:00-08:00 şi în zilele de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă, între orele 14:00-15:00. După București, alte oraşe vor fi integrate în etape ulterioareale proiectului. Detalii aici.

Alergare umanitară. Pe 16 noiembrie, în Herăstrău, urmează să desfășoare o cursă neoficială de alergare care își propune strângerea de bani pentru o cauză umanitară. Mai multe detalii despre caz aveți aici, iar amănunte despre cursă pe această pagină de facebook.

Comments

comments

Previous

Cu Decathlon, alergarea devine mai plăcută iarna! (P)

Next

Recomandare polemică. MRNR?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also