sâmbătă, iulie 13 2024

Ce a fost, a fost. Ce va fi, va fi. De prin lumea alergării

# ”Pare că-i și văd fața liniștită a lui Zeus care râde de noi și de pandemia noastră”. Acesta este doar unul din gîndurile care i-au trecut prin minte lui Robert Hajnal, abia ajuns la Litochoro, de unde avea să ia startul în Olympus Mythical Trail, un ultramaraton de 105 km ce trece prin apropierea vîrfurilor pe care (se spune că) își fac veacul zeii greci. Hajnal avea să cîștige acest concurs, cu peripeții și cu un nou record al cursei (am mai scris despre asta aici) însă reamintim toate acestea pentru că competitivul ultramaratonist român se dovedește și un bun povestitor. El tocmai a publicat un jurnal al celor două săptămîni petrecute în Grecia, iar cele relatate se citesc cu aplomb. Robert Hajnal scrie cursiv, caută figuri de stil, e atent la detalii, oferă multe amănunte despre ce vede, ce simte, dar și mai multe detalii tehnice (nutriție, hidratare) despre cum a abordat cursa.

# Organizarea de competiții la noi stă sub în continuare sub semnul imprevizibilului. Spre exemplu, Semimaratonul Timișoara (Sport Guru 21k) tocmai a anunțat că amînă pentru la anul concursul reprogramat în această toamnă (initial trebuia să fie în martie), la fel ca și Maratonul Via Maria Theresia. Alte cel puțin cinci concursuri au mai fost anulate în această lună.

# În schimb, în ultimul week-end al lui iulie ar trebui să aibă loc prima ediție a Subcarpați Trail Run, o competiție în Prahova, în zona subcarpaților de curbură, cu probe de cros și semimaraton. Organizatorii au pus accent pe respectarea regulilor de distanțare socială și prevenție, o lungă listă de recomandări fiind disponibilă aici. Menționăm doar că se va lua temperature alergătorilor, acestora li se va oferi în kit o mască de protecție (cu recomandarea să fie fie folosită în zona de start și finiș), start diferențiat, pe intervale de timp și pe loturi de alergători.

# Și pentru că tot vorbim de organizarea de competiții, în august dacă vor fi concursuri, acestea vor fi doar montane (se anunță Bucovina Ultra Rocks și ceva nou în Făgăraș). Pe de altă parte, oficialii din sport încă poartă discuții pentru a vedea dacă se vor relua concursurile sportive organizate în spații închise (detalii aici)

# Oricum, pentru doritorii de concursuri recomandăm să arunce o privire și la ceea ce se întîmplă în Bulgaria, aici avînd o ofertă mai amplă. Detalii, așadar, pe https://www.runningraccoon.com/ un site unde sunt prezentate cursele din Balcani. Și unde, printr-un parteneriat cu colegii bulgari, vom începe să promovăm și concursurile de la noi. Mai multe detalii, în curînd.

Comments

comments

Previous

Cros sub formă de antrenamente

Next

Bere cu electroliți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also