miercuri, aprilie 17 2024

# Să începem prin a prezenta cîteva date despre cea mai lungă cursă de alergare non-stop din România, care se desfășoară pe șosea. Astfel, vineri, la Timișoara începe a doua ediție a S24H. Participă 118 sportivi din mai multe țări: România, SUA, El Salvador, Marea Britanie, Irlanda, Franța, Serbia și Ungaria. Pe 22 septembrie, la ora 9:00 se dă startul în proba de 48 de ore, unde sunt înscriși 18 ultramaratoniști. A doua zi se organizează cursele de 12 și respectiv 24 de ore de alergare.  Mai multe informații pe site-ul oficial.

# Și dacă am început cu o știre despre ultramaraton, să continuăm tot așa. Merită spus că Vlad Tănase a devenit primul român care a terminat The Brutal, una din cursele de anduranță extreme din lume. Tănase a terminat proba de Triple IronMan, care a presupus 11 km înot, 556 km bicicletă și 126 km alergare, într-un timp de 63h:47min:56sec. Toate rezultatele se găsesc aici. The Brutal se desfășoară în Țara Galilor, iar alergarea presupune și urcarea pe vîrful Snowdon (1085m), cel mai înalt din această țară.

# Și acum o informație generală. Și Adidas s-a alăturat trendului ca brandurile sportive să formeze și să susțină grupuri de alergători amatori. Astfel, joia, în parcul Herăstrău din București doritorii sunt așteptați să se alăture ”clubului” Adidas runners. Se aleargă, la alegere, pe distanța de 3km sau 8 km, Detalii aici. În București, alergări de grup mai organizează Nike și Decathlon.

Comments

comments

Previous

Cross country. Reinventare sub semnul olimpismului

Next

Raiffeisen Runners. Pe stadion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also