Pe unde și cum s-a alergat în primul week-end din noiembrie.

Foto: Băneasa Forest Run

# România a cîștigat 13 medalii (4 de aur, 5 de argint şi 4 de bronz), la Campionatul balcanic de cros, desfășurat pe 4 noiembrie la Botoşani. Dorin Andrei Ursu a cîştigat la categoria U23, în proba de 8 km, cu timpul de 23min:09sec:25/100, urmat în clasament de bulgarul Ivo Balabanov şi de turcul Onur Aras. În proba pe echipe, România a cucerit o altă medalie de aur.
Tot o medalie de aur a fost cucerită la categoria senioare, în proba de 8 km, de Paula Todoran, care a terminat în 26min:35sec:59/100, urmată fiind de colegele ei Roxana Bîrcă (la 4sec:2/10) şi de Cristina Simion (la 41sec:5/10). România a obţinut, ca urmare a acestor rezultate, a patra medalie de aur în concursul pe echipe la senioare.
Iată lista celorlalţi medaliaţi români:
– argint: Adrian Garcea – juniori masculin individual; Echipa de junioare; Echipa feminină U23 şi Echipa masculină de seniori;
– bronz: Angela Veronica Olenici – juniori feminin individual; Alina Dumitriţa Butnariu – tineret feminin individual; echipa de juniori a României; Claudia Prisecaru – seniori feminin.

O relatare de la concurs, se găsește și pe site-ul IAAF. Competiţia a fost organizată de către Federaţia Română de Atletism, cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene din Botosani, fiind dedicată juniorilor, tineretului şi seniorilor. Au participat sportivi din opt ţări: Turcia, Serbia, Albania, Bulgaria, Republica Moldova, România, Ucraina şi Macedonia.

# November Run. Ediția a 4-a. Concurs desfășurat în pădurea Schullerwald, de lîngă Bistrița. Probe de trail running, pe distanța de 13km și respectiv 31 km. Număr participanți: 309. În proba cea mai lungă au cîștigat Viorica Mălai – 3h:09min:42sec, respectiv Nicolae Bălan – 2h:36min:51sec. Toate rezultatele se găsesc aici.

# Zărnești Challenge. O competiție aflată la a doua ediție, cu un traseu cu obstacole, dar și probă de semimaraton. Circa 165 de participanți. La semimaraton cei mai rapizi au fost Mariana Nenu – 2h:14min:02sec și respectiv Viorel Pălici – 1h:37min:31sec. Toate rezultatele sunt aici.

# Băneasa Forest Run. Ediția de toamnă a concursului, care se desfășoară în pădurea Băneasa, lîngă București. Nu mai puțin de 1084 participanți înscriși la cele două probe: cros 11 km și semimaraton. În această din urmă cursă, primii au terminat Maria Magdalena Velișcu – 1h:33min:33sec și respectiv Gabriel Bularda – 1h:16min:54sec. Clasamentul final este aici.

# Participare românească consistentă la competiția Canyon Creek, ce se desfășoară în Bulgaria, în apropiere de Ruse. În proba de ultramaraton (88km, +1000m), Daniel Stroescu a terminat primul, cu un timp de 7h:31min:50sec, iar Ioan Conțiu al treilea, în 8h:38min:35sec. În proba mai scurtă, de 51km (+660m), Mela Răduțoiu a terminat a doua (din 26 de participante), într-un timp de 5h:07min:24sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

Comments

comments

Previous post

New York. Rapid, rapid

Next post

Baza mea rămîne tombola

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *