miercuri, noiembrie 29 2023

#

La prima vedere, e o cursă aflată la debut. Însă e de fapt o cursă construită pe scheletul, formatul și notorietatea EcoMarathon, a unuia din cele mai importante maratoane montane de la noi, cel puțin în ceea ce privește organizarea și numărul de participanți. Așadar, la prima ediție a EcoRun Moieciu au fost peste 1700 de finișeri (691 la maraton și 1077 la cros), o cifră record pentru acest format de concurs. Dar recorduri s-au înregistrat și în alergare. Astfel, proba feminină a maratonului a fost câștigată de Andreea Pâșcu în 3h:51min:22sec, iar la băieți de Ionuț Zincă – 3h:23min:26sec, ambii cu recorduri ale traseului. În proba de cros 14km, cei mai rapizi au fost Ingrid Mutter – 1h:07min:59sec și respectiv medieșanul Peter Daniel Herman – 57min:30sec. Toate rezultatele se găsesc aici.

O altă cursă competitivă, de data aceasta pe șosea: Timișoara 21k. Ediția a treia, probe de 10km și semimaraton, plus cros popular și cursă pentru copii. Pe distanța de 21km cei mai rapizi au fost kenyenii Ruth Chemisto Matebo – 1h:08min:30sec (la feminin) și respectiv Wycliffe Kipkorir Biwot  – 1h:04min:52sec. Au fost 235 finișeri. La crosul de 10km a câștigat tot o alergătoare din Kenya, Jane Ngima Mbogo – 36min:34sec și respectiv ungurul Gregor Laszlo – 33min:20sec. La această cursă au terminat 177 alergători. Toate rezultatele se găsesc aici.

Și mai pe scurt, acum, despre restul concursurilor, crosuri sau evenimente cu caracter umanitar. Astfel, la Mamaia, a avut loc o cursă de 24h, Alerg pentru autism, cu 50 de echipe la start și circa 1000 de participanți. Duminică 5 mai, străzile din zona Arcului de Triumf din capitală au fost ”ocupate” de sute de oameni – multe cadre militare – în cadrul a celei de a patra ediții a VeteRun. Și tot în București, în Politehnică de data asta, Crosul aleargă pentru viață, organizat de Liga Studenților la Electronică.

 

Comments

comments

Previous

Papuc. A alergat zece zile

Next

Jurnal de paradeală și indigestie evlavioasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also