vineri, iulie 19 2024
Mai exact: vremea e tot mai blîndă, a crescut numărul competițiilor interne, iar rezultatele atleților sunt dătătoare de speranță.


# Despre cel mai important eveniment de alergare al ultimului week-end, Campionatele mondiale de semimaraton, am scris deja aici. Să scoatem din nou în evidență rezultatul bun al Ancuței Bobocel, 1h:10min:21sec, nou record personal, care s-a clasat pe locul 15, fiind cea mai bine poziționată atletă non-africană. Și alt rezultat din semimaraton: Alexandru Corneschi, locul 11 la Varșovia, cu un timp de 1h:05min:21sec.

În fine, să mai consemnăm victoria Denisei Dragomir la Sky del Canto (Italia), proba de 22km (+1200m), cu un timp de 1h:57min:27sec.

# Atleții masters prezenți la Europene de atletism desfășurate la Madrid au cîștigat 10 medalii dintre care două de aur, prin Elena Pagu (91 ani, 5km marș) și Florina Marin (+40 ani, săritura în lungime). Medalii de argint au cîștigat Adina Gheorghiu – 2 (60m, 200m), Nicoleta Busuioc – 2 (lungime și pentatlon), Margareta Anton – 1 (aruncarea ciocanului) și Cozmin Lupu (+40, lungime). În fine, alte două medalii de bronz au fost obținute de Florina Marin (60m) și Adrian Neagu (+60, lungime). La general, România a ocupat locul 25 din 32 de țări participante. Rezultatele complete se găsesc aici.

Și pentru amatorii de lectură, un excelent portret al dnei Elena Pagu publicat recent de Decât o Revistă (), sub semnătura Andreei Giuclea.

Și acum să vedem cît și cum s-a alergat la cele două concursuri interne.

# Maratonul Nisipului. Ediția a V-a, un concurs care a crescut mult. S-a alergat în buclă între Mamaia și Năvodari. Probe de maraton, semimaraton și cros. La maraton, unde au fost 86 finișeri, cîștigători au fost Igor Țimbalari – 3h:04min:17sec și respectiv Ionela Muscalu – 3h:49min:44sec. La semimaraton (195 finișeri), primii au terminat Dumitru Nicolaev – 1h:23min:26sec și Nicoleta Ciortan – 1h:36min:13sec. La cros 10,5km au fost 309 participanți. Toate rezultatele se găsesc aici.

# Sport Guru Timișoara 21k. A doua ediție. S-a alergat pe străzile Timișoarei, în probe de semimaraton, cros 10km, plus cursă populară și cros pentru copii. La semimaraton, întrecerea a fost dominată de alergători din Kenya, care au ocupat primele trei locuri la băieți, cîștigător fiind Matheka Benard Muinde – 1h:06min:02sec. La fete cea mai rapidă a fost tot o sportivă est-africană, Matebo Ruth Chemisto, care a înregistrat un timp de 1h:16min:12sec. Să mai spunem că la semimaraton au fost 401 finișeri, cărora li s-au adăugat alți 302 participanți în proba de 10km. Toate rezultatele sunt disponibile aici.

Și, în încheiere, să consemnăm o cursă de 24h, organizată pe stadionul Dinamo din București, Record Run 24h. Au fost opt participanți (dintre care două fete), care au parcurs distanțe între 53 și 144km. Detalii aici.

Comments

comments

Previous

Striper cușer vopsit cu autobronzant

Next

Triatlon Invictus - Pe Argeș în jos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also