miercuri, noiembrie 29 2023

Douăzecișipatru de atleți români vor beneficia de ceasuri cu tehnologie modernă care să îi ajute la antrenamente

Este primul parteneriat de acest gen încheiat de către Federația Română de Atletism, unul care se dorește un model de bune practici. Astfel, 24 de atleți români, cu rezultate de top, vor fi sponsorizaţi de către Garmin România şi compania SportGuru, în calitate de partener oficial Garmin, cu ceasuri multisport.

Preşedinta FRA, Anişoara Cuşmir Stanciu, a declarant într-o conferință de presă că speră ca performanţele sportivilor să fie mai bune cu ajutorul tehnologiei. ”Ceasurile inteligente puse la dispoziţie vor îmbunătăţi performanțele sportivilor, prin informaţiile pe care le vor oferi. Acestea sînt importante pentru că oferă date pentru antrenori şi sportivi, ajută la evaluarea antrenamentelor, a exerciţiilor, a parametrilor de performanţă, monitorizarea nivelului de energie etc”.

Conform oficialilor FRA, acesta este un proiect pilot de parteneriat, care se dorește un model de bune practici în domeniu.

Selecția sportivilor care au primit această sponsorizare s-a făcut împreună cu antrenorii federali, întocmindu-se o listă cu atleți care pot obţine baremurile pentru olimpiadele din 2024 şi 2028. Lista include atît juniori, cît și seniori cu rezultate foarte bune la nivel national, din probe nu doar de alergare ci și din aruncări.

Printre sportivii selectați se află și participanți la Jocurile Olimpice din acest an: Claudia Bobocea, Marius Cocioran, Bianca Ghelber, Alexandru Novac sau Andrei Toader.

P.S. – Această este o relatare succintă a parteneriatului încheiat de către FRA. Mîine voi reveni cu o relatare personală, ”din spatele cortinei”.

Comments

comments

Previous

Kiplimo. Nou record mondial la semimaraton masculin

Next

Poate redeveni performant atletismul românesc?

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also