miercuri, noiembrie 13 2024

Două articole din presa de astăzi merită atenție, e drept însă că din motive diferite.

Întîi de toate, datorită prietenului Gabriel Solomon, am descoperit cît de ușor se poate scrie un articol prost și inexact. Iar cel publicat de Adevărul de seară e o mostră în acest sens: e plin de informații false, care totuși ar fi putut fi verificate extrem de simplu. Scris cu picioarele, nu alta.

Pe scurt, se relaetază că la maratonul de la Roma au participat circa 100.000 de alergători (în realitate au fost doar 18.500), din 65 de țări (în realitate au fost 83) și că brașoveanul Cristian Ciobanu ar fi realizat o adevărată performanță prin clasarea pe locul patru la categoria sa de vîrstă. În realitate, el a terminat abia pe locul 135.

Îmi e greu să înțeleg de ce un maratonist – iar Cristian Ciobanu este totuși un alergător decent, dovadă rezultatele – își asumă rezultate nemeritate (vezi în acest sens și un articol mai vechi din Adevărul). Însă îmi e și mai greu să pricep de ce un jurnalist nu poate verifica – simplu și rapid – niște rezultate oficiale, aflate doar la un click distanță.

În schimb, Evenimentul Zilei a publicat un articol de duminică, cu un titlu care îmi place foarte mult: O nouă specie urbană. Maratoniștii la cravată. Chiar dacă se limitează doar la un singur exemplu, cel al lui Andrei Roșu, textul surprinde foarte bine ceea ce tinde să devină un fenomen: tot mai multă lume din marile orașe simte că are nevoie de mișcare fizică și, implicit, de noi provocări.

Și chiar dacă nu aduce nimic nou, articolul din EvZ e onest și povestește totodată, frumos, istoria lui Viorel Ghiță (aka Grizon), cel care a descoperit alergarea la vîrsta crizei bărbatului matur. Și de atunci o ține numai într-o alergare.

Comments

comments

Previous

Campionii se reîntorc. Știri pe scurt

Next

Nu am nimic cu grașii, dar...

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also