Presa pe fuga

Presa pe fuga (II). Azi, despre Lidia Simon

Foarte probabil, victoria la Olimpiada a Constantinei Dita Tomescu nu va duce la o crestere exponentiala a numarului de alergatori de maratoane. Probabil, in viitorul apropiat nu vor fi construite nici piste speciale pentru alergare, nici copiii nu vor lua maratonistii ca pe un model in viata.

Si cu toate acestea, despre maraton si alergatori se vorbeste – in presa sportiva, cel putin – mai mult ca de obicei. In Gazeta Sporturilor de astazi e publicat un reportaj despre Lidia Simon. Si ea merita atentie, pentru ca e o mare campioana. A cistigat aurul mondial in 2001, a fost vicecampioana olimpica in 2000, iar la maratonul de la Beijing a ocupat locul 8.

Din reportaj am retinut ca in cele trei luni de inainte de Beijing, a avut o medie a kilometrilor alergati de peste 900 km / luna. „Dupa un maraton eu nu mai pot sa alerg trei zile si refacerea dureaza peste o luna! Musculatura si incheieturile sunt punctele cel mai dureroase pentru mine”, a mai spus Lidia Simon care, oarecum in compensatie, si-a propus o noua cursa in noiembrie, cel mai probabil maratonul de la New York.

Comments

comments

>
Previous post

Din nou la alergat

Next post

Presa pe fuga (III) - Cu frivolitate despre Pusa

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *