miercuri, februarie 28 2024

Pe Steven van Groningen, CEO la Raiffeisen Bank, l-am văzut nu o dată pe la competițiile de alergare sau pe la triatloanele din România. Mereu destins, cu un zîmbet plăcut pe față, nici prea protocolar în relația cu ceilalți, dar nici dispus să se tragă de șireturi cu oricine, van Groningen e o apariție care nu poate trece neobservată.

Asta nu doar pentru că e blond precum un viking, ci pentru că impune, prin statură, prin fizic și mai ales prin atitudine.

Nu știu cum e Steven van Groningen ca președinte al unei bănci cu peste 6 mii de angajați, știu însă cum s-a comportat în fața celor șapte alergători din echipa Raiffeisen Runners care se pregătesc pentru maratonul internațional București. Calm, atent, vorbind o limbă română cursivă, cu un vag accent, van Groningen a încercat să fie mobilizator și prietenos în același timp, să împărtășească puțin din experiența sa de sportiv dar și de persoană care care și-a asumat valorile induse de mișcarea fizică.

„Într-un maraton contează doar limitele pe care vi le impuneți”, a spus el. „Dacă vă spuneți că puteți alerga doar 15 kilometri, cu siguranță nu veți putea alerga mai mult, indiferent de cît de mult vă pregătiți. Dacă vă e frică de durere, atunci o să înceapă să vă doară, fără îndoială, ceva: splina, glezna, genunchiul și de la un punct încolo, totul. Voi sunteți însă hotărîți să faceți maratonul ăsta, așa că sunt sigur că ne vom vedea la linia de finish”. 

Dialogul a continuat apoi pe aleile parcului Herăstrău, unde echipa Raiffeisen Runners avea antrenament. A fost o alergare mai scurtă, de doar 6 km, însă a fost prilejul de a ne întîlni pentru prima dată în formulă completă. Acum l-am cunoscut, în fine, și pe Iosif Endrodi, care a venit special din Sf. Gheorghe pentru a participa la antrenament și la acțiunea de PR a Raiffeisen.

Acum, fiind cu toții împreună, mi-am dat seama că avem mai puțin de o lună pînă la maraton. Și că pînă acum am petrecut împreună trei luni dificile, dar interesante, timp în care toți alergătorii au progresat enorm, au reușit să își cunoască și să își asume noi limite. A fost greu, suntem optimiști că totul se va termina cu bine la maraton.

Pînă atunci, duminică avem de trecut împreună ultimul hop major al antrenamentelor: ultima alergare lungă, de 30 de km.

PS – Cred că trebuie spus că Steven van Groningen este un fost sportiv de performanță, participant la Jocurile Olimpice. Recent, el a terminat concursul Ironman din Frankfurt, Germania, în 11 ore și 44 de minute. Anul trecut, Steven van Groningen a terminat Maratonul Internațional București, competiție la care va alerga și anul acesta.

Comments

comments

Previous

Un vot pentru viitorul copiilor!

Next

1000 de cadre pe secundă

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also