miercuri, mai 29 2024

Acum o lună, împreună cu Gabriel Solomon, am început proiectul Primul Maraton cu o echipă Raiffeisen Runners. Obiectivul nostru comun este ca, pe 9 octombrie, alergătorii să fie capabili să termine primul lor maraton, la București. Echipa Raiffeisen Runners este formată din cinci alergători din București (dintre care trei fete) și doi din țară (o fată). Continuăm acum prezentarea programelor lor de antrenament.

Bilanțul altor doi alergători este disponibil aici.

Mihaela Nanu

Varsta: 29
Oras: București
Target: 4 ore 30 min

În intervalul 9 iunie – 3 iulie a efectuat 12 antrenamente de alergare. A parcurs, cu aproximație, 87.4 km

Primele impresii

După circa o lună de antrenamente rămâne marea mea întrebare: oare o să reușesc? De multe ori spun „da”, mai ales după un antrenament lung, atunci când văd că se poate, iar acum fac ceva ce nu credeam
că pot face acum câteva luni. În ultima săptămâna am fost în concediu, dar totuși am alergat 6 antrenamente, parcurgând în total distanța maratonului. Fiecare antrenament a fost greu, iar dacă le pun cap la cap … mă cam sperii. Și mă întreb: ca să termin maratonul, oare trebuie să adun antrenamentele sau să le înmulțesc?! 🙂 Deja lumea se agită în jurul meu, wow – Miha merge la maraton – deci, trebuie să reușesc!

Sorin Ichim

Varsta: 32
Oras: Bucuresti
Target: 5 ore

În intervalul 9 iunie – 3 iulie a efectuat 6 antrenamente de alergare. A parcurs, cu aproximație, 58.5 km

Primele impresii

Pentru mine totul a început anul trecut când, împreună cu alți trei colegi, am hotărât să formăm o echipă Raiffeisen care să participe la Maratonul Internațional București. Distanta de la ștafetă, de 10,5 km, părea ușor de parcurs, mai ales că sunt o fire sportivă și consideram că am condiția fizică necesară. Nimic mai fals: am terminat cursa complet epuizat și am șchiopătat aproape două săptămâni dupa eveniment. Am rămas însă cu amintiri plăcute, am fost fericit să termin cu succes cea mai lungă alergare din viața mea, mi-a făcut plăcere să fiu alături de atât de mulți oameni pasionați și i-am privit cu admirație pe cei care au alergat cu zâmbetul pe buze o distanță atât de lungă. Mi-ar fi plăcut să fiu ca ei… și m-am hotarat sa le urmez exemplul.
Programul Primul Maraton s-a potrivit de minune planurilor mele, așa că m-am înscris cu entuziasm. Sunt convins că alături de cei care ne pregătesc și respectând programul strict de antrenament vom reuși toți să ducem la bun sfârșit această încercare. Va fi dificil, dar victoriile facile nu motivează pe nimeni.

Andreea Irinie

Varsta: 24
Oras: Bucuresti
Target: 5 ore 30 min

În intervalul 9 iunie – 3 iulie a efectuat 6 antrenamente de alergare. A parcurs, cu aproximație, 49 km

Primele impresii

În urmă cu două luni am dat peste un citat foarte interesant: “Ziua în care vei fi responsabil şi nu vei mai găsi scuze, aceea este ziua startului care te va purta spre succes”, care m-a determinat să mă alătur proiectului Primul Maraton.
Întotdeauna mi-a plăcut să alerg, însă niciodată nu am reuşit să fac acest lucru constant. Acum, însă, având un program personalizat, pe Marian si Gabi alături, lucrurile s-au schimbat, alerg de trei ori pe săptămână şi ce e mai important simt că evoluez continuu.
A fost, este şi va fi greu, nu atât fizic cât mai ales psihic, cu asta ma lupt acum, când alerg o oră jumătate, nici nu vreau să mă gândesc cum va fi când voi ajunge la cinci ore. Îmi doresc însă să termin cursa, să nu îi dezamăgesc pe cei din jurul meu, vreau să-mi demonstrez mie însămi că POT.   

Comments

comments

Previous

Primul Maraton/Raiffeisen Runners. Bilanț după o lună

Next

Marathon 7500. Cifrele

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also