luni, decembrie 9 2024
Iubitori ai alergării montane, adunați-vă forțele! Ne întâlnim în 21 iulie să parcurgem împreună o parte din Carpații Orientali, Masivul Rodnei. (P)

Despre Rodnei s-au spus deja atâtea lucruri frumoase încât nu găsim niciun motiv să nu-l vizitați anul acesta. Cu o suprafață de peste 46.000 de hectare, Parcul Național Munții Rodnei este cea mai întinsă arie protejată din nordul Carpaților Orientali, datorită numărului mare de specii de floră, faună și relicte glaciare. Turiștii care aleg să viziteze acest parc o fac nu doar pentru natură, ci și pentru relaxare și recreere, cure balneare și ecologie.

Descoperiți frumusețea unică a Maramureșului, înscriindu-vă la competiția Rodnei Sky Race. Competiția outdoor cu puternic caracter montan, organizată în țara rhododendronilor și a caprelor negre, combină traseele neamenajate şi neprotejate, drumurile publice şi forestiere, potecile marcate şi nemarcate, pantele cu înclinare mare şi zonele accidentate în așa fel încât să redea adevărata față și valoare a zonei.

Competiția se desfășoară pe trei trasee, pregătite pentru alergători tineri sau mai puțin tineri, rapizi sau lenți, avansați sau începători, cu scopul de a oferi un weekend activ pentru toți membrii familiilor care practică sporturi montane.

Traseul Puzdrelor are 25 de km lungime, cu diferență de nivel de 2100 m. Pornește din stațiunea Borșa Complex (aflată la 850 m altitudine, de la baza pârtiei de schi), traversează stațiunea, apoi urcă la 2180 m și are kilometri buni, în care nu coboară sub 2000 m. Este potrivit acelor concurenți care au deja experiență în alergare montană și sunt bine antrenați, deoarece timpul limită până la primul punct de hidratare este de 2 ore de la start.

Traseul Galațului are 16 km lungime și 1250 m diferență de nivel. Urcă aproape de 2000 m dar este mai puțin dur. Se adresează celor care nu au încă curajul și puterea de a alerga printre nori. Bariera de timp impusă este de 3 ore de la start în primul punct de hidratare.

Traseul Cascadei Cailor are 7 km lungime și diferență de nivel de 600 m. Pe acest traseu nu există dificultăți și limită de timp, de aceea oricine, chiar și întreaga familie își poate încerca puterea.

Înscrierile la concurs au început la 12 februarie și rămân deschise până la 9 iulie, pe site-ul http://rupicapra.eu/rodneiskyrace/inscriere/ . Taxele de concurs diferă în funcție de traseu și sunt unice pe toată perioada de înscriere: Traseul Puzdrelor: 100 ron, Traseul Galațului: 75 ron, Traseul Cailor: 50 ron.

Detalii despre locație, concurs, trasee: http://rupicapra.eu/rodneiskyrace

Competiția Rodnei Sky Race face parte din asocierea competițiilor de alergare montană din România, „Circuitul Carpaților”.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Multe bune

Next

Tibi Ușeriu, te bagi la înot?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also