joi, aprilie 18 2024

Compania Reebook a acceptat plata unor compensaţii de 25 de milioane de dolari, pentru închiderea unei investigaţii a Comisiei Federale pentru Comerţ (FTC) din SUA, referitoare la promovarea nefondată a două modele de încălțări de alergare, relatează Running Magazine.

FTC a considerat că modelele EasyTone și RunTone nu întăresc musculatura picioarelor și nici nu aduceau beneficii pentru starea generală de sănătate, așa cum se afirma în reclame. 

„Comisia dorește ca firmele care fac publicitate să dea dovadă de responsabilitate și să se asigure că toate afirmațiile lor în legătură cu produsele pe care le vând să se baze pe date științifice clare”, a spus David Vladeck, reprezentant al FTC.

Acordul cu instituţia americană interzice Reebok să mai susţină că aceste produse îmbunătăţesc condiţia fizică.
Clienţii nemulţumiţi îşi vor putea recupera banii fie direct de la Comisia Federală pentru Comerţ fie prin intermediul unui proces colectiv.

Reebok a anunțat că se supune deciziei FTC, dar nu își schimbă opinia în ce privește calitatea produselor sale. Modelele EasyTone şi RunTone au fost promovate intens, de la începutul anului 2009, pe toate canalele media.

Comments

comments

Previous

Noul traseu al Maratonului București

Next

Piramida colaterală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also