luni, iunie 24 2024

O nouă cursă de alergare în Făgăraș, care va avea loc pe 27 septembrie.

NLS
Toamna asta se poartă… pantofii de trail-running. O nouă provocare în acest sens este Semimaratonul Negoiu-Lespezi (NLS) , o competiție aflată la debut.

Cursa se anunță destul de solicitantă, cu 2100 metri diferență de nivel pe cei 21 km ai traseului, dar care poartă concurenții – așa cum ne-au obișnuit organizatorii (adventuremania.ro) – prin locuri foarte frumoase și în general mai puțin cunoscute.  E drept, în zona de creastă a masivului Făgăraș se mai organizează și Ultra Trail și 2×2 Race dar fiecare cu particularitățile sale.

În cazul NLS aveți ocazia să urcați atât pe Negoiu (vârful #2 ca altitudine în țară) cât și pe Lespezi – alt vârf dintre cele zece de peste 2500 m altitudine, într-o competiție care nu este lejeră, dar nici nu ajunge la nivelul unui ultra-maraton.

Participarea este individuală, așa că trebuie avut grijă la echipament, la dozarea efortului și mai ales la traversarea zonelor expuse.

Organizatorii arată că traseul poate fi parcurs în timpul limită și în ritm de mers rapid – un motiv în plus să nu vă grăbiți excesiv acolo unde poteca nu permite alergarea în siguranță.

Mai multe detalii despre traseu și fotografii găsiți pe website-ul evenimentului.

Sunteți în formă? Marcați în calendar ziua de 27 septembrie pentru NLS !

Comments

comments

Previous

Slovenia în mişcare. O utopie de vacanţă

Next

Două întâmplări nefericite cu atleţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also