Info general

Record mondial la 15km

Atletul ugandez Joshua Cheptegei a stabilit un nou record mondial pe distanța de 15 km.

Foto: NN Running

A fost o toamnă bună pentru recordurile mondiale pe șosea, se pare. După excepționalul timp de 2h:01min:39sec realizat la mijlocul lui septembrie de către Eliud Kipchoge la maratonul de la Berlin, urmat o lună mai tîrziu de noul record la semimaraton, un timp de 58min:18sec, realizat de către kenyanul Abraham Kiptum la Valencia, a venit rîndul acum ugandezului de doar 22 de ani, Joshua Cheptegei să realizeze 41min:05sec pe distanța de 15 km.

Cheptegei a alergat pe 18 noiembrie la Nijmegen (Olanda) în cadrul concursului Seven Hills Run. El a reușit să îmbunătățească precedentul record mondial cu 8 secunde. Joshua Cheptegei a pornit foarte tare (pacerii au trebuit să renunțe după doar primii 5km), a condus în permanență și a avut resurse pentru un sprint final. Ultimul km l-a parcurs în 2min:37sec, în timp ce viteza medie / km a fost de 2min:44sec.

Ugandezul nu a avut pînă acum performanțe deosebite, alergînd îndeosebi doar distanțe de 5.000 și 10.000m (a fost finalist în ambele probe la ultima ediție a Jocurilor Olimpice).

 

Comments

comments

>
Previous post

Mara Guler. Peste 650 km în 144 ore

Next post

Transylvania Mountain Festival. La Cluj

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *