Info general

Kandie. Record mondial la semimaraton

Dar nu numai atît s-a întîmplat, în această zi cu multe, multe rezultate notabile la Maratonul și Semimaratonul Valencia

==> Indiscutabil, cea mai ”strălucitoare” performanță este cea a kenyanului de 24 de ani, Kiwibott Kandie care a obținut un timp de 57min:32sec pe semimaraton, realizînd un nou record mondial (a îmbunătățit precedentul cu nu mai puțin de 29 de secunde) și fiind primul om care coboară sub bariera de 58min.

==> Dar la Valencia s-a alergat într-un ritm tare, în condițiile în care alți trei atleți au terminat sub vechiul record mondial. E vorba de  Jacob Kiplimo (Uganda) – 57min:37sec și kenyenii Rhonex Kipruto – 57min:49sec și Alexander Mutiso – 57min:59sec. Primul dintre europeni a fost elvețianul Julien Wanders, locul al optulea, cu un timp de 59min:55sec.

==> În cursa feminină, prima a terminat etiopianca Genzebe Dibaba – 1h:05min:18sec, urmată de kenyanca Sheila Chepkurui în 1h:05min:39sec și de compatrioata sa Senbere Teferi – 1h:05min:51sec. Toate rezultatele la maraton (F și M) se găsesc aici.

==> Și cursa de maraton a fost una rapidă. La băieți, kenyanul Evans Kebet a realizat exact 2h:03min, ceea ce reprezintă un nou record al cursei și al șaselea timp din istorie. Oricum, la Valencia primii patru alergători au terminat sub 2h:04min (iarăși un record pentru o competiție). La fete, kenyanca Peres Jepchirchir a căștigat cu un timp de 2h:17min:16sec. Toate rezultatele se găsesc aici.

==> Din păcate, Marius Ionescu nu a reușit să facă cursa dorită și, eventual, să realizeze un timp care să îi permită participarea la JO, el abandonînd în proba de maraton după circa 15min.

Comments

comments

>
Previous post

Flux în alergare. Sau de ce ar fi prea sărac să-l atingem doar la nivel personal?

Next post

Ce facem cu sportul de masă?

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *