joi, iulie 18 2024

Anul acesta, Semimaratonul Gerar nu a mai suscitat numeroase dezbateri. Lumea nu s-a mai „bătut” pe locurile de participare, nu au mai fost nemulțumiri legate de sistemul de înscriere.  Asta nu înseamnă că nu sunt lucruri legate de Gerar despre care să nu merite să vorbim. Sunt chiar destul de multe.

Ca de obicei, Gerar încearcă să inoveze, să se adapteze, să fie un reper în lumea alergării din România.

Pentru 2016, Semimaratonul Gerar și-a propus să devină un eveniment responsabil și sustenabil în același timp, cu două priorități: reducerea deșeurilor și susținerea comunității. În continuare, organizatorii Gerar explică pe larg aceste lucruri.

”Că ne place sau nu, alergarea are un impact considerabil asupra mediului, atât prin consumul de resurse, cât și prin generarea unui număr impresionant de deșeuri. Credem că este răspunderea noastră, atât ca organizatori, cât și ca participanți să încercăm să schimbăm sau măcar să ameliorăm această situație.

G

Pentru acest an ne-am propus mai multe lucruri importante:

#1 Reducerea deșeurilor și realizarea de declarații asumate în mod electronic
Pentru a reduce consumul de hârtie, vom dezvolta un sistem nou în cadrul aplicației de înscriere care va permite asumarea electronică a prevederilor declarației pe proprie răspundere. Astfel, fiecare concurent va primi prin email un link personalizat unde acesta va putea reciti declarația și va putea să-și asume conținutul acesteia (obligațiile și răspunderea ce-i revin prin participarea la eveniment), completând în mod corect și complet numele, prenumele și data nașterii. Sistemul va reține aceste informații, precum și data semnării/asumării, adresa IP și semnătura browserului pentru a certifica că un concurent a citit și a semnat/și-a asumat declarația.

Cei care nu doresc să semneze electronic vor putea semna și la fața locului declarația, însă, pentru a reduce numărul de declarații printante, vor fi disponibile un număr limitat de declarații doar pentru citire, semnarea făcându-se pe un tabel nominal de înscriși, iar durata ridicării kit-ului de participare va fi mai mare.

#2 Ambalaj reutilizabil pentru kit
Anul acesta kiturile vor fi oferite în sacoșe de pânză realizate de către prietenii de la Atelierul de Pânză. Sacoșa este realizată din deșeuri textile reutilizate și e produsă într-o unitate protejată, care oferă locuri de muncă unor doamne cu dizabilități fizice.

#3 Reducerea consumului de hârtie
În kitul de participare vom încerca să reducem la maxim consumul de hârtie. Astfel, vom elimina flyerele și broșurile fizice din kit, ele urmând să fie transmise tuturor concurenților într-un kit virtual, sub forma unui email care va conține toate flyerele și ofertele partenerilor.

#4 Reducerea sacilor de garderobă
În acest an, la Gerar participanții sunt rugați să vină cu propriul rucsac pentru garderobă,pentru a reduce numărul de saci de plastic folosiți în această zonă și care se aruncă după eveniment.

#5 Consum responsabil
La Gerar vom încerca, pe cât posibil, să lucrăm cu producători locali pentru anumite achiziții, pentru a susține comunitatea locală, dar și pentru a reduce amprenta de carbon asociată transportului acelor produse. Astfel, în acest an medaliile sunt realizate de firma bucureșteană TekArt.

#6 Reutilizarea resurselor
Am decis să renunțăm la trofeele clasice și să găsim unele inedite. Acestea vor fi produse cu un consum minim de resurse și, pe cât posibil, din materiale reciclate și reutilizabile. Aici meșterii de la Reciclare creativă – wunderkraft.ro au venit cu niște idei foarte frumoase care sperăm să le placă și câștigătorilor.
Apoi, vom reutiliza pancartele de încurajare. Am păstrat toate pancartele de la ediția de anul trecut și le vom reutiliza anul acesta. Vom produce însă un autocolant nou, cu mesaje care sperăm să vă placă și mai mult. Vom căuta să reutilizam cât mai mult signalistica și materialele promoționale sau suporturile pe care sunt produse.

#7 Run Bazar
Este un proiect ce încurajează donațiile de echipament sportiv. La Gerar va exista un stand Run Bazar unde oricine poate dona echipament sportiv pe care nu îl mai folosește, poate schimba articole de echipament sportiv cu altele donate sau poate lua un articol de echipament sportiv în schimbul unei donații modice în bani.
Echipamentul colectat va fi donat către beneficiarii unei cauze caritabile care implementează proiecte în domeniul sportului, iar banii colectati din donații vor fi direcționați către platforma Galantom.

#8 Susținerea unor cauze caritabile
Semimaratonul Gerar încurajează participanții să susțină prin fundraising voluntar individual cauzele caritabile partenere ale evenimentului utilizând platforma Galantom.ro. În plus, cauzele partenere vor avea posibilitatea să își promoveze proiectele în cadrul evenimentui”.

Comments

comments

Previous

Nirvana, frate!

Next

Știri pe scurt. Gerar și altele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also