vineri, iulie 19 2024
Ar fi primul un nou proiect de acest fel: amenajarea unei rețele de trasee de alergare în munții Pădurea Craiului

Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor (CAPDD) și Clubul sportiv Xterra din Oradea au demarat un proiect care își propune proiectarea şi cartografierea a cinci trasee de alergare montană în zona munților Pădurea Craiului.

”Scopul acestei reţele este acela de a facilita descoperirea destinaţiei de ecoturism Pădurea Craiului prin practicarea alergării montane, un sport care poate fi adaptat atât pentru turiştii cu experienţă, cât şi pentru începători. Pe teritoriul sitului se găsesc platouri carstice, văi adânci, o reţea densă de drumuri de pământ, macadam, poteci şi trasee, excelente pentru alergare montană”, a spus președintele CAPDD, Paul Iacobaş, citat de presa locală.

Cele cinci trasee vor avea diferite lungimi (între 12 și 42 km) și diferite grade de dificultate, fiind axate pe zona defileului Crişului Repede şi respectiv a împrejurimilor comunei Roşia.

Proiectul de amenajare a traseelor de alergare montană are un buget de 23.200 lei și prevede marcarea traseelor (marcaje în limbile română, maghiară şi engleză), crearea unei pagini web (cu toate datele necesare: lungime, dificultate, profil), fişe ale traseului, descărcabile în format digital, alături de coordonatele GPS ale acestora. De asemenea, va fi lansată o pagină de social media dedicată practicanţilor de trail running.

Am refăcut subtitlul acestei știri, renunțînd la prezentarea proiectului din Bihor ca primul de acest fel din România. Asta deoarece am aflat că de circa un an de zile a început lucrul la Sepsi Trail, un proiect ce își propune refacerea, dezvoltarea și descrierea a zece poteci de trail running, în primă fază din arealul Sfântu Gheorghe – Șugaș Băi-Vâlcele Băi, respectiv munții Baraolt. Proiectul e derulat de Asociația de Turism și Ecologie, iar detalii se găsesc aici.

Și dacă tot am pomenit de proiecte sportive ce ar urma să se concretizeze, să îl amintim și pe cel al creării unei piste de biciclete futuristă în Brașov. Pista ar urma să lege zona Poienelor de Centrul Civic și presupune inclusiv amenajarea unor pasaje suspendate peste două intersecții. Mai multe detalii aici.

 

 

 

Comments

comments

Previous

Pegas te pune în lumina reflectoarelor de Black Friday (P)

Next

Mara Guler. Peste 650 km în 144 ore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also