joi, aprilie 18 2024
Împlinirea a 100 de ani de la luptele eroice din Primul Război Mondial e sărbătorită de unii prin alergarea unor curse de maraton și ultra-maraton.

În mod normal, organizează cel puțin 10 maratoane cu tentă istorică pe an, pe toate legîndu-le într-un fel sau altul de momente din istoria României. Locurile de desfășurare, distanțele, numărul participanților variază adesea, însă entuziasmul și ambiția lui Ilie Roșu – cel care le pune la cale – rămîne mereu aceeași.

Anul acesta a fost mai întîi, pe 6 august, Maratonul ”Pe aici nu se trece”, ediția a șaptea, pus sub semnul omagierii eroilor căzuți în luptele de la Mărăști-Mărășești și Oituz. Au fost probe de 100 km (în premieră), 42km, 46km, 21km , plus ștafetă de 100x1km. Să spunem doar că din cauza vremii extrem de călduroase, ultramaratonul de 100km a fost scurtat, cei șapte participanți alergînd în cele din urmă 72km. Alte informații suplimentare, inclusiv lista cîștigătorilor, sunt disponibile aici.

Urmează pe 17 august o continuare, respectiv ”Maratonul Recunoștinței”, care se va desfășura în județul Bacău și va omagia luptele și jertfele armatei române date pe Valea Oituzului, Valea Trotușului și Valea Cașinului. Competiția va avea probe de maraton, semimaraton, ștafetă copii (42 x 1km), cros 6km. Mai multe detalii, inclusiv despre modalitatea de înscriere, se găsesc aici. Să mai spunem că data de 17 august nu este aleasă întîmplător, în această zi, în 2008, Constantina Diţă devenind campioană olimpică în proba de maraton la Olimpiada de la Beijing.

 

Comments

comments

Previous

”Karma is a bitch”

Next

Mondialele. Eroi căzuți, noi eroi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also