luni, iulie 22 2024

– Joi 3 noiembrie, maratonistul Andrei Roșu a plecat într-o cursă ce presupune alergarea a circa 177 de km între Brașov și București. El speră să parcugă această distanță în circa 30 de ore. Cursa are și un caracter umanitar, Andrei  dorind în acest fel să strîngă fonduri pentru organizația Hospice Casa Speranței. Mai multe amănunte aici.

– Duminică 30 octombrie (da, anunț cu întîrziere, însă sper să fiu iertat deoarece am fost plecat din țară!), Lidia Șimon a cîștigat prima ediție, cu caracter caritabil, a maratonului de la Osaka, cu un timp de 2h:32min:48sec. Deși se încadrează în baremul olimpic, Lidia Șimon (care e vicecampioană olimpică și campioană mondială la maraton) nu poate participa încă la Jocurile Olimpice de la Londra deoarece cursa din Japonia nu a fost inclusă în calendarul agreat de IAAF. Șimon are în palmares alte trei victorii la Osaka (1998, 1999, 2000) însă ediția din acest an este prima în care au fost acceptați și amatori. Mai multe amănunte aici.

– Conform ProSport, în acest week-end a avut loc la Băile Felix prima ediție a Cupei României la cros. La start s-au aliniat peste 400 de atleți (la toate categoriile de vîrstă), reprezentînd 56 de cluburi sportive. Rezultatele sunt disponibile aici.

– Cotidianul România Liberă anunță că la New York a fost dezvelită o statuie care îl omagiază pe Fred Lebow, fondatorul cunoscutei curse de maraton din acest oraș, care e una dintre cele mai importante din lume. Fred Lebow (pe numele său real Ephraim Fischel Lebowitz) s-a născut în 1932 la Arad, România, țară de unde a plecat în 1949. Moare la New York în 1994, în urma unui cancer.

Comments

comments

Previous

Un pas înapoi?

Next

Revoluția se mută pe șosele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also