sâmbătă, iulie 24 2021

Italianul Vittorio Colo era supranumit „bunicul sprint„, pentru că a concurat până la de 95 de ani, obținând mai mereu rezultate remarcabile pentru vârsta sa. Recent, ajuns la 101 ani, Colo s-a sinucis prin împușcare, pe fondul unei depresii cauzată de încetarea activității competiționale.

Decesul sportivului a fost anunţat la sfârșitul săptămânii trecute de către un preot de la biserica Santa Maria Nascente din Milano. Pe podeaua bisericii, Vittorio Colo – ”Il nonno sprint- bunicul sprint” – și-a lăsat cartea de identitate, o hârtie pe care era scris numărul de mobil al fiului său şi scrisori adresate familiei, în care se scuza pentru gestul făcut.

„De când s-a lăsat de sport, a început să sufere, nu reuşea să accepte schimbările pe care trecerea timpului le provoca asupra organismului”, a spus fiul său cotidianului ”Corriere de la Sera”, citat de Mediafax.

Vittorio Colo şi-a început cariera sportivă în 1929, când era student. El a stabilit mai multe recorduri mondiale şi naţionale.

Dragostea sa pentru atletism a rămas mereu la cote înalte. La 89 de ani, el a alergat 100 de metri în 16 secunde şi la 92 de ani a stabilit un record mondial la săritura în lungime, într-o competiţie pentru vârsta sa.

Atletismul era viaţa sa. Nu se oprea din antrenamente şi din călătorii în toate colţurile lumii pentru a participa la competiţii”, a explicat fiul său.

Vittorio Colo a fost nevoit să se retragă la 95 de ani. De atunci, viaţa lui nu a mai fost la fel. Pentru acest fost atlet, o viaţă fără posibilitatea de a alerga nu mai merita trăită.

Comments

comments

Previous

Gazela pe Transfăgărășan

Next

We Run Bucharest. Cros, desigur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also