Info general

S-a sinucis din dor de alergare!

Italianul Vittorio Colo era supranumit „bunicul sprint„, pentru că a concurat până la de 95 de ani, obținând mai mereu rezultate remarcabile pentru vârsta sa. Recent, ajuns la 101 ani, Colo s-a sinucis prin împușcare, pe fondul unei depresii cauzată de încetarea activității competiționale.

Decesul sportivului a fost anunţat la sfârșitul săptămânii trecute de către un preot de la biserica Santa Maria Nascente din Milano. Pe podeaua bisericii, Vittorio Colo – ”Il nonno sprint- bunicul sprint” – și-a lăsat cartea de identitate, o hârtie pe care era scris numărul de mobil al fiului său şi scrisori adresate familiei, în care se scuza pentru gestul făcut.

„De când s-a lăsat de sport, a început să sufere, nu reuşea să accepte schimbările pe care trecerea timpului le provoca asupra organismului”, a spus fiul său cotidianului ”Corriere de la Sera”, citat de Mediafax.

Vittorio Colo şi-a început cariera sportivă în 1929, când era student. El a stabilit mai multe recorduri mondiale şi naţionale.

Dragostea sa pentru atletism a rămas mereu la cote înalte. La 89 de ani, el a alergat 100 de metri în 16 secunde şi la 92 de ani a stabilit un record mondial la săritura în lungime, într-o competiţie pentru vârsta sa.

Atletismul era viaţa sa. Nu se oprea din antrenamente şi din călătorii în toate colţurile lumii pentru a participa la competiţii”, a explicat fiul său.

Vittorio Colo a fost nevoit să se retragă la 95 de ani. De atunci, viaţa lui nu a mai fost la fel. Pentru acest fost atlet, o viaţă fără posibilitatea de a alerga nu mai merita trăită.

Comments

comments

>
Previous post

Gazela pe Transfăgărășan

Next post

We Run Bucharest. Cros, desigur!

Alerg.ro

Alerg.ro

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *