vineri, iulie 30 2021

Pe 30 mai, în Ungaria se dă startul celei mai importante competiții de ultramaraton din estul și centrul Europei: UltraBalaton. Se aleargă circa 212 de kilometri în jurul celui mai mare lac din Europa Centrală, Balatonul, numit altfel și marea Ungariei.

ultra

Sunt doar câțiva alergători români care au terminat această cursă. Mai întâi, în 2008, la a doua ediție, a luat startul Csato Jozsef, din zona Gheorgheniului. Tot un ciucan i-a urmat, respectiv Csomortáni Attila (Miercurea Ciuc), care a participat de două ori la acest concurs, în 2011 reușind să se claseze pe locul al zecelea (cu un timp de 23 de ore și 33 de minute) din 98 de participanți (alți 22 au abandonat).

Între timp, în 2012, Ultrabalatonul a fost terminat și de Andrei Nana, român stabilit în Statele Unite, iar în 2013 și 2014 de către orădeanul Istvan Szokolszky. Tot în 2014, printre finișeri s-a numărat și Florin Szomyu.

Anul acesta, pentru prima dată, România va avea nu mai puțin de șapte alergători la start, ceea ce se poate spune că formează o echipă serioasă. Numele acestor alergători sunt: Csomortáni Attila,  Ovidiu Popescu, Szell Andras, Aristide Necula, Dragoș Rouă, Florin Ioniță și Vlad Tănase.

Despre ultimii patru puteți afla mai multe detalii de pe International Ultra Running, un site realizat de Andrei Nana, care și-a propus să contribuie la constituirea unei echipe oficiale a României care să participe la concursurile internaționale de ultramaraton.

Dincolo de urările de succes pentru toți cei șapte alergători, merită consemnate gândurile de final de pe site-ul pomenit mai sus:
Sperăm că Federația Română de Atletism va dezvolta ramura de ultra-atletism și că, într-un viitor nu foarte îndepărtat, o echipă națională a României va concura la campionatele europene și mondiale de ultraatletism. Dar, până atunci, acești atleți de elită vor reprezenta România și vor inspira o nouă generație de alergători”.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Rezultatele

Next

Angajaţi din Bucureşti şi Ilfov, uniţi-vă! Crosul Companiilor Bucureşti (P)

4 comments

 1. Multumim mult pentru suportul acordat ultra-atletismului romanesc si promovarii acestei extraordinare discipline sportive.

  Suportul dumneavoastra ajuta atat la dezvoltarea unei „constinte sportive” in tara dar mult mai mult, ajuta la promovarea spiritului Olimpic si valorilor universale de cinste, dreptate, curaj si iubire la nivel mondial.

 2. Felicitari !
  Mult noroc !
  Drumul ales nu e tocmai usor
  Intr-o tara in care jaful si furtul sunt sportul national la cel mal inalt nivel ceea ce faceti voi e de domeniul fantasticului.
  Voi faceti lumea mai buna…
  Tot respectul pentru voi si pentru cauzele pt care faceti aceste eforturi supraomenesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also