miercuri, mai 29 2024

MedievalRun Sighișoara este o competiție de alergare urbană pusă sub semnul tradiției istorice.

Sighisoara
Prima ediție a MedievalRun Sighișoara, ce se va desfășura pe 2 mai, este o cursă de alergare tematică pe un traseu cross-urban amenajat înainte de linia de sosire cu diverse obstacole. Parcurgerea acestui traseu presupune un efort destul de ridicat şi necesită o minimă pregătire fizică generală.

Concursul are două secţiuni: Cross tematic “Breslele și Meșteșugarii” – pe distanța a 15 km sau semimaraton tematic “Apărătorii Cetății” – pe un traseu de 21 km.

Printre obstacole se găsesc pereţi verticali ce vor trebui escaladaţi cu sau fără ajutorul frânghiilor, alte formaţiuni verticale, plane sau piramidale care vor trebui depăşite, pasaje înguste, ascendente, descendente sau în zig-zag ce vor trebui trecute în alergare, tuneluri joase prin care se va trece târâş, segmente în care se va alerga prin anvelope auto sau alte amenajări; căţărări pe plase textile sau amenajări similare, se vor trece gropi cu apă ori cu noroi şi multe altele.

La ambele secţiuni, traseul trece pe poteci şi drumuri secundare, prin porţiuni de pădure neamanajate, va intersecta drumuri deschise circulaţiei auto şi va urca ori coborî pante cu diferite înclinatii. O porţiune a traseului va trece prin “Rezervația Stejarii Multiseculari de la Breite”.

Întregul traseu va fi marcat şi semnalizat corespunzător de către organizatori şi va avea voluntari care vor indica direcţia de urmat, în zonele unde acest lucru este necesar.

Zona în care va avea loc competiţia este Sighișoara și împrejurimile, iar costumația potrivită temei concursului este apreciată dar nu și obligatorie pentru participare.

Harta traseelor poate fi văzută aici.

Se vor acorda premii primilor trei clasați în probele de cros și, respectiv, semimaraton.

Mai multe informații aveți pe site-ul MedievalRun Sighișoara.

Comments

comments

Previous

Lecția Bostonului. Un an după

Next

Un ultramaraton. Opt doritori. Un câștigător

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also