sâmbătă, iunie 15 2024

Pe 31 mai, pe cea mai lungă plajă din Bulgaria, se va organiza o competiție de semimaraton, care are inclusă și o probă de 10 km.

Concursul se numește Kamchiiski piasatsi și este organizat de către clubul sportiv Zelena stapka (Pasul Verde), împreună cu WWF-Bulgaria , în stațiunea Kamchiya, la circa 25 km de Varna.

plaja

Înscrierile se pot face aici.

Pe lângă provocarea alergării pe nisip, participanții – cu vârsta minimă de 18 ani – vor fi nevoiți sa facă față și unui obstacol cu apă, și anume gura râului Kamchiya (cel mai lung râu din Balcani care se varsă direct în Marea Neagră).

Startul și finișul sunt la aproximativ 1100 metri nord de gura râului, în fața tavernei Robinson (coordonate 43° 2’0.30″N, 27°53’17.00″E). Participanții aleargă în direcția sudică, traversează râul și continuă până la punctul ce marchează mijlocul distanței, după care se întorc pe același drum.

Pentru traversarea râului, organizatorii vor asigura utilalaje de salvare (veste, colaci, bărci). Dacă condițiile hidro-meteorologice nu permit traversarea râului pe jos, în condiții de siguranță, organizatorii își rezervă dreptul să mute startul pe malul sudic al râului (coordonate 43° 1’15.30″N, 27°53’20.50″E).

Vor fi două puncte de alimentare, la km 5 și km 10.5. Acestea vor fi aprovizionate cu apă, fructe, accesorii medicale, saci de gunoi. Participanții se obligă să nu arunce deșeuri la mai mult de 50 de metri de punctul de alimentare.

Timpul limită pentru semimaraton: 4 ore.

Taxa de participare este de 15 euro, iar în schimbul acesteia se asigură:
– Un tricou dedicat evenimentului;
– Fructe și apă la punctele de alimentare și la final;
– Cronometrare cu chip;
– Participare la o tombolă cu premii;
– Asistență medicală la start-final;

Cazare
Participanții și însoțitorii vor beneficia de prețuri speciale la complexul SOK Kamchia:
– 25 leva/persoană, cu mic dejun inclus, în cameră cu 4 paturi, la hotelul Raduga
– 35 leva/persoană, cu micul dejun inclus, în cameră cu 2 paturi, la hotelul Longoz
– 39 leva/persoana, cu micul dejun inclus, la hotelul Pirin.

În fața tavernei Robinson va fi organizată o tabără de corturi, ce va putea fi folosită în schimbul sumei de 10 leva per cort (organizatorii nu vor oferi corturi).

Detalii în limba română găsiți și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Comments

comments

Previous

Dragoste pe bani buni. La Moieciu

Next

Diana Gal. Și un proiect special

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also