miercuri, aprilie 24 2024

7-8 mai. A XI-a ediție a Semimaratonului București

Lucrurile par să reintre de acum în normal și la OMV Petrom Bucharest Half Marathon. Va fi un eveniment cu toate locurile ocupate, adică vor fi circa 10 mii de participanți la cele patru curse de alergare: cursă populară (2,5km), cros 10km, ștafetă 21 km și semimaraton, plus cursele pentru copii.

Este îmbucurător faptul că a fost o cerere foarte mare pentru participarea la cursele Semimaratonului. În mod evident, oamenii erau dornici să alerge, să reintre în normal. Numărul de locuri a fost limitat la 5000 în cazul curselor competitive pentru că, la momentul demarării pregătirilor pentru organizarea evenimentului, situația pandemică era încă incertă.

Revenind. Se aleargă în două zile, așa că în centrul orașului vor fi restricții de circulație mai multe ore. Traseele curselor de sâmbătă au ca puncte de start și sosire Piața Constituției și se desfașoară pe Bd. Unirii până la Piața Unirii; traseele curselor de duminică au ca puncte de plecare Bd. Libertății (în dreptul Parcului Izvor) și sosire în Piata Constituției și vor parcurge bulevardele din centrul și nordul Bucureștiului (Calea Buzești, Piața Victoriei, Șoseaua Kisseleff, Calea Victoriei, Bd. Unirii, Bd. Decebal, Bd. Basarabia);

Competiția va găzdui și Campionatul naţional de semimaraton, aflat în organizarea Federaţiei Române de Atletism. De asemenea, cursa de semimaraton este criteriu de calificare pentru Campionatul mondial de semimaraton programat în luna noiembrie, la Yangzhou (China).

La conferința de presă unde s-au prezentat datele de mai sus au fost, pe lîngă sponsori și oficiali, invitați și doi reprezentanți ai World Athletics care, printre altele, au vorbit și despre noua strategie de promovare a alergării și a competițiilor majore, care vor deveni în curînd nu doar evenimente pentru sportivii de elită, ci vor fi deschise și alergătorilor obișnuiți, amatori. Dar vom reveni pe acest subiect.

Un amănunt interesant și îmbucurător este faptul că această ediție a Semimaratonului București încearcă promovarea și susținerea alergătorilor români. Astfel, maratonistul Marius Ionescu a fost ”numit” Ambasador al competiției, el – alături de Ancuța Bobocel – fiind reprezentat și pe medalia de finișer a semimaratonului.

Alergătorii de la Semimaratonul București vor primi și un nou număr (al 49-lea) al revistei Alerg. Citește și dă mai departe, așadar

Comments

comments

Previous

Recomandare. Pitești Half Marathon

Next

Cele mai bune filme montane ajung în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also