luni, iunie 24 2024

Câteva noutăți despre Petrom Bucharest International Half Marathon.

Conferință de presă organizată de către Asociația Bucharest Running Club (ABRC). S-a ajuns la a patra ediție a semimaratonului București, care se va desfășura pe 17 mai. Ca de obicei, au fost prezenți sponsori, reprezentanți ai cauzelor susținute la competiție, jurnaliști.

confa

Cele mai importante noutăți ar fi:

 • Startul se va da mai întâi în cursa scaunelor cu rotile (ora 8:20). Zece minute mai târziu pornesc alergătorii de la semimaraton și semimaraton ștafetă. Tot la 8:30, start la cursa popular de cros.  Ceva mai târziu, la ora 09:10, va fi startul și pentru proba de 10 km (anul trecut startul s-a dat 11:45). Este posibil să reapară o problemă care în anii trecuți a generat nemulțumiri, legată de faptul că alergătorii din proba mai rapidă (10 km) trebuiau să plece din spate și să depășească aglomerația de la start.
 • Cursele pentru copii vor avea loc din nou cu o zi înainte, sâmbătă 16 mai. Se așteaptă la start peste 2.000 de copii, vârsta minimă de participare fiind de 6 ani.
 • tricouriȘi anul acesta vor fi prezenți atleți competitivi la start. Nu s-a spus însă nimic despre atleții români. Oricum, campionatul național de semimaraton tocmai a avut loc săptămâna trecută.
 • Ministrul Sportului, Gabriela Szabo, a ținut să își arate din nou sprijinul față de acest concurs. La fel ca în anii trecuți, ea va alerga la una din curse. Spre deosebire de anul trecut, când a anunțat că și guvernul va avea o echipă la ștafetă (ceea ce nu s-a mai întâmplat între timp), acum acest anunț a lipsit.
 • Au fost prezentate și tricoul tehnic ce va fi oferit participanților. Medalia de finișer  va fi tot mare!, tot frumoasă:)
 • Pentru a sprijini mass-media în preluarea știrilor în timp real, din acest an se va amenaja un studio în Piața Constituției din care se va comenta în direct ceea ce se întâmplă la evenimente. Imaginile vor fi transmise prin live streaming pe site-urile ABRC și pe paginile de Facebook. ABRC își dorește ca zilele competițiilor de alergare să devină un prilej de sărbătoare a orașului. Pe traseu vor avea loc concerte, inclusiv sustinute de artiști de la Vocea României, reprezentații teatrale, dans.
 • Pe lângă cele două mari evenimente anuale, Semimaratonul și Maratonul București, Asociația Bucharest Running Club va sprijini în acest an organizarea crosului caritabil „Race for the Cure” al Fundației Renașterea, care se va desfășura în data de 7 iunie 2015.
 • În cadrul conferinței de presă, reprezentanții Quantix Marketing Consulting au prezentat câteva elemente din raportul de cercetare „Sport in Romania-The Link between Brands, Companies and Sports” pe care l-au realizat anul trecut. Studiul face o diagnoză asupra percepțiilor și comportamentelor românilor legate de sport, precum şi perceptiile românilor despre companiile care se asociază cu fenomenul sportiv. „63% dintre românii cu studii superioare parctică sportul, în timp ce doar 39% dintre cei cu studii elementare alocă timp acestei activități. 69% dintre bărbații români și 45% dintre românce fac sport în mod regulat” sunt unele rezultate preliminare. Mai multe informații veți găsi în viitorul număr al revistei Alerg, care va apărea cu ocazia Semimaratonului Internațional București.

Comments

comments

Previous

Bătaie cu puf de ... kilometri

Next

Cernica Spring Trail Running 2015

2 comments

 1. Nu inteleg ce vrei sa zici cu „Dacă, la fel ca în anii trecuți, ea va alerga, anul acesta guvernul României nu a mai anunțat echipe la start.”

  offtopic: frumoasa tema 🙂

 2. Exprimarea mea nu a fost prea clară, îmi cer scuze pentru asta. Am și modificat puțin textul. Ideea este că dna ministru Gabriela Szabo va alerga și anul acesta la o cursă a competiției. Spre deosebire de anul trecut, când a anunțat că și guvernul va avea o echipă la ștafetă (ceea ce nu s-a mai întâmplat între timp), anul acesta acest anunț a lipsit.

  Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also