joi, iulie 18 2024
Cea de-a opta ediție a Volkswagen Bucharest Half Marathon a adus la start aproximativ 18.000 de alergători în cele două zile de concurs. Plus un record de cursă la feminin

Aproximativ 18.000 de participanți din peste 75 de țări au participat la cea de-a opta ediție a Semimaratonului București, se arată într-un comunicat de presă. Startul curselor competitive a fost un real „record” , care a durat 20 de minute datorită numărului mare de participanți.

Învingătorul probei de semimaraton a fost Mwangi Paul Kariuki din Kenya, care a înregistrat un timp de 01h:01min:22sec, el fiind urmat de conaționalul său, Tarabarach Elvis Chebor (01h:01min:26sec) și de Kiplagat Victor din Uganda, pe locul trei, cu timpul 01h:01min:26sec.

La fete, prima a fost Meringor Delvine Relin (Kenya), care a terminat cursa în 01h:09min:53sec, ea fiind urmată de către ugandeza Chekwel Juliet (1h:11min:47sec), pe locul doi şi de Wolkeba Asmeraworc B Pekele (Etiopia), cu timpul de 01h:14min:38sec. A fost stabilit așadar un timp record de cursă la femei.

În ceea ce privește cursa de 21km național bărbați, Soare Nicolae Alexandru a terminat primul cu timpul de 1h:04min:59sec, iar la femei, Nicoleta Ciortan a câștigat cu timpul 01.22.14.

La cursa 10 km individual, câștigători au fost Ioniță Liviu, cu timpul de 34min:38sec la masculin şi Adela Bălțoi cu timpul 36min:13sec, la feminin. Cursa de ștafetă a fost câştigată de echipa Maraton Club, cu timpul 01.08.50.

Cursa Populară a fost câștigată la masculin de către Plăcină Nicolae, iar la feminin de către Palic Toma Cristina.

Cursa de semimaraton a fost terminată de 2377 alergători, dintre care 560 femei
Cursa de 10 km a fost terminată de 3062 alergători, dintre care 1417 femei
Toate rezultatele sunt disponibile aici

La cursele adulților au fost oferite premii primilor cinci clasați ai fiecărei curse.La cursa 21 km OMV Petrom s-au acordat premii în bani, vouchere World Class și minute  Blinkee.city România. Bucharest RUNNING CLUB a introdus categoria semimaraton național la care premiile constau în bani, voucher carburant OMV Petrom și minute  Blinkee.city România. Primii trei câștigători femei și bărbați la categoriile de vârstă semimaraton au primit vouchere carburant OMV Petrom, vouchere World Class și minute Blinkee.city România. Premiile cursei 10 km individual Vodafone și Ștafete Greenfield au fost în bani, vouchere oferite de World Class, minute  Blinkee.city România  și accesorii smart. La Cursa Populară, primii 10 campioni femei și bărbați ai competiției au primit vouchere Under Armour, World Class și minute Blinkee.city România.

Cu ocazia Semimaratonului, Bucharest RUNNING CLUB a lansat aplicația #RunRomania (disponibilă PlayStore și AppStore, atât pentru Android, cât și pentru iOS). Aceasta este un „one-stop-shop” în care se pot găsi toate informațiile necesare legate de evenimentele BRC, transmisiunile live streaming, formularele de înscriere pentru oricare dintre aceste evenimente, hărțile interactive ale curselor, precum și alte surprize.

Comments

comments

Previous

Re-Re-Re… revine

Next

Pe scurt. Vestul domină...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also