luni, iunie 24 2024

Sunt oamenii pe care zeii îi potopesc cu dublă măsură: îi iubesc și le oferă aproape totul, însă în același timp îi doboară, le iau darurile înapoi. La Serata Alergătorului avem un film despre un astfel de om care a intrat în legendă.


Era anul 1960 și etiopianul Bikila Abebe câștiga de o manieră entuziasmantă maratonul de la Jocurile Olimpice ce s-au desfășurat la Roma. Prinzând în ultima clipă lotul echipei sale naționale și primind de aceea niște încălțări care nu i se potriveau deloc, Bikila decide să alerge desculț. Avea să câștige detașat și aparent fără să forțeze.

Patru ani mai târziu, la Tokyo, câștigă din nou locul întâi la maraton și stabilește chiar record mondial. Ramâne singurul alergător din istorie care a reușit să câștige de două ori consecutiv medalia olimpică de aur la maraton. Probabil că ar fi făcut-o și a treia oară, dacă o accidentare stupidă nu l-ar fi împiedicat să ia startul.

Oricum, după ce a ajuns pe culmile gloriei, Bikila Abebe avea să fie părăsit, treptat, de către zei. Suferă un accident de mașină, rămâne imobilizat într-un scaun cu rotile și moare la doar 41 de ani în urma unui accident vascular.

”The Athlete” (Atletul) este un film-mix între documentar şi film artistic, viața lui Bikila Abebe fiind prezentată printr-o împletire de imagini de arhivă şi imagini artistice.

Filmul va fi prezentat vineri 16 noiembrie, cu începere de la ora 18:30. Durează 90 de minute.

Gazdele sunt ca de obicei prietenii de la ZonaD – studio Paradis Serial.
Adresă: Str. Iulia Hașdeu nr. 3 (între Calea Griviței – Popa Tatu, lîngă Hala Matache), 010835 București

Înscrierile se fac la link-ul următor:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHlVbVBPa0duVHlrS3dUcEx2c2k3M0E6MA#gid=0

Intrarea se face pe baza unei donaţii minime de 5 ron pentru sprijinirea Zonei D.

Comments

comments

Previous

Niște gesturi simbolice

Next

Pentru femei și copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also